logo-prozorro акредитований майданчик

Аукціони по лісу на ліцензованій біржі УЕБ

Відповідно до Закону “Про організовані товарні ринки”, що набув чинності 01 липня 2021 року, кожен аукціон з реалізації лісу проводиться на ліцензованих товарних біржах на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”. Лоти на торги виставляють лісгоспи з усіх регіонів України. 

Дізнатися більше інформації про умови організації аукціону лісу можна у фахівців Української енергетичної біржі. Замовити консультацію ви зможете за номером (044) 35-77-537. 

Аукціон з продажу лісу на УЕБ – особливості та перспективи

Зробити ринок лісу дійсно прозорим і незалежним допоможуть публічні торги, що організовуються та проводяться ліцензованими товарними біржами. Серед подібних платформ ТОВ «Українська енергетична біржа» впевнено займає лідируючі позиції. Наші фахівці володіють усіма необхідними знаннями і навичками для проведення на найвищому рівні аукціону з реалізації лісу-кругляка.

Співпрацюючи з вітчизняними деревообробними та іншими підприємствами, ТОВ “Українська енергетична біржа” постійно удосконалює власні сервіси та програмні продукти. Саме тому УЕБ вдалося зробити публічні аукціони максимально простими та ефективними, що дозволяє підприємцям реалізувати власну продукцію швидко та надзвичайно вигідно.

Так, лише за листопад 2022 року реалізація лісу-кругляка на аукціонах Української енергетичної біржі принесла лісозаготівельним організаціям понад 542 млн грн. Загалом на аукціонах лісу за вказаний період в системі ets.ueex.com.ua було продано 199,9 тис. кубометрів необробленої деревини. Участь у торгах взяли лісгоспи з 10-ти регіонів України.

Як перемогти в аукціоні лісу в Україні – поради фахівців ТОВ «Українська енергетична біржа»

Правильний опис лоту забезпечить 50% успіху. Чим повніше та якісніше надана інформація про сировину, що виставляється на аукціон по лісу, тим більше у вас шансів зацікавити потенційних покупців. Також можливість отримати хороший прибуток зростає, якщо до складу кожного лоту входить необроблена деревина однієї породи (хвойна або листяна), однакового сортименту та класу якості. До того ж, колоди краще підбирати максимально схожі за довжиною та діаметром.

Якщо ви хочете взяти участь в аукціоні по лісу у якості покупця, фахівці ТОВ “Українська енергетична біржа” нададуть вам величезну кількістю корисної інформації. 

На YouTube-каналі біржі є безліч пояснювальних відео, які допоможуть вам і вашим працівникам швидко зрозуміти особливості лісових торгів. Всього в один клік ви можете підписатися на регулярну електронну розсилку або спеціалізований лісовий Viber- та Telegram-бот, щоб відслідковувати цікаві аукціони лісу.