logo-prozorro акредитований майданчик

Баланси (штб) – купити на електронних торгах УЕБ

На відкритих біржових аукціонах баланси деревини користуються значним попитом. Купити їх будь-який підприємець може всього в два кліки – достатньо мати стабільне з’єднання з глобальною мережею та попередньо пройти акредитацію на ліцензованій товарній біржі ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Що таке листяні і хвойні баланси? Сфера їх використання

Баланси (штб) – це відходи, отримані під час виготовлення ділової деревини, яка є основним товаром лісозаготівельних підприємств. Залишки подібної сировини також можна вигідно реалізувати. Зокрема, купити ліс на біржових торгах у великих обсягах можуть підприємства, що спеціалізуються на виготовленні паперово-целюлозної продукції.

Для виробництва балансу використовується верхня частина стовбуру. Вимоги до розмірів колоди: діаметр від 6 до 40 см, довжина – 4-6 м. Заготовки даного типу зазвичай не піддаються попередній обробці. Їх також широко застосовують під час виробництва ДВП і ДСП – для цього однаково підходять баланси (штб) з корою або повністю очищені. У вигляді жердин продаж лісу на біржових торгах відбувається для зведення огорож і парканів.

Частина стовбура, що продається як баланс, зазвичай має криву, нерівномірну форму. Саме через це її не можна використати для виробництва якісних пиломатеріалів. Чимало підприємств захоче купити необроблену деревину на біржових торгах за оптимальною ціною для подальшої переробки.

Раніше придбати хвойні та листяні баланси у лісгоспів представники бізнесу могли лише напряму. Такі угоди називалися прямими контрактами, однак реалізована подібним чином деревина могла ніде не обліковуватися. В той же час на її вартість активно впливав «продавець» в особі директора лісгоспу. Неконтрольовані націнки та вимагання хабарів – поширена практика на ринку необроблених лісоматеріалів.

Все змінилося влітку 2021 року. Із набуттям чинності Закону “Про організовані товарні ринки” всі договори з купівлі-продажу спочатку необробленої деревини, а пізніше й пиломатеріалів, почали укладатися на ліцензованих товарних біржах на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Запровадження понад рік тому біржової торгівлі лісом створило надійний та дієвий механізм для боротьби з тіньовими схемами і незаконними договорняками. Відтепер необроблена деревина та пиломатеріали реалізуються за прозорими правилами, зрозумілими всім учасникам торгів. Завдяки чесній конкуренції ліс, зокрема баланси (штб), продають за справедливими, ринковими цінами – без жодних доплат і відкатів.

Купити баланси деревини в електронній торговій системі УЕБ

Електронні біржові торги деревиною щомісячно приносять в держбюджет сотні мільйонів гривень. Лише за перший рік державні лісгоспи, продаючи ліс на ліцензованих товарних біржах, отримали понад 15 млрд грн.

Велику частину цих коштів сплатити клієнти ТОВ “Українська енергетична біржа”. Нам довіряють, адже ми маємо великий досвід проведення біржових операцій. Добре підготовлені фахівці Української енергетичної біржі дадуть відповідь на всі питання, що стосуються продажу балансів на торгах. Замовити консультацію можна за номером (044) 35-77-537.

Скористайтеся персоналізованою Email-розсилкою, щоб отримувати актуальну інформацію про появу нових аукціонів. З цією ж метою ви можете налаштувати сповіщення у Viber- та Telegram-боті ТОВ “Українська енергетична біржа”.