logo-prozorro акредитований майданчик

Деревна продукція на біржі УЕБ

На прозорих біржових аукціонах, зокрема організованих Українською енергетичною біржею, сьогодні можна вигідно придбати будь-яку деревну продукцію – від цілих колод до розпиляних дошок, трісок або пакувальної стружки. 

Та якщо раніше українські лісгоспи приймали участь в онлайн торгах деревиною виключно за власною ініціативою, то з 01 липня 2021 року увесь заготовлений ліс продається на ліцензованих біржах на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа” в обов’язковому порядку. Таким чином відбувається повний відхід від прямих договорів та пов’язаних з ними численних корупційних схем.

Види деревної продукції, особливості її використання у великій промисловості

Фактично поняття «деревна продукція» включає в себе усі лісоматеріали, заготовлені лісгоспами. Це сировина, одержана з дерев хвойних та листяних порід, що зберегла свою натуральну структуру і початкові хімічні властивості. Для цього повалені стовбури та хлисти відвантажують як у цілому вигляді, так і попередньо розпилявши на частини. Далі їх транспортують у місце переробки або подальшого використання. Окрім розпилювання, цілі дерева розділяють також за допомогою стругання, розколювання, фрезерування, лущення, подрібнення. У залежності від обраного методу, усю деревну продукцію поділяють на круглу та колоту.

Акредитувавшись на ueex.com.ua, ви отримуєте можливість купити ліс, заготовлений з сосни, ялини, ялиці, модрини, дубу, буку, ясеня, клена, берези, тополі, осики. У прозорому придбанні деревної сировини на біржових торгах зацікавлені підприємства деревообробної, целюлозно-паперової та лісової галузі. Останні крім колод і трісок займаються заготівлею смоли та зеленої деревної маси. Деревообробні компанії поставляють сировину для будівництва, сільського господарства, транспорту.

Так, хвойні лісоматеріали за своїми фізико-хімічними властивостями ідеально підходять для розпилювання на дошки, виготовлення меблів, різноманітного декору, опор для мостів, стовпів для прокладання ліній електропередач, залізничних шпал. Для виробництва дорогого паперу закупляється деревина сосни. Ялина користується попитом у фармакології – із золи, одержаної після спалюванні цього дерева, виготовляється один з найвідоміших медичних препаратів – активоване вугілля.

Деревна продукція на електронних торгах Української енергетичної біржі

Згідно з Законом №738-IX, уся деревна продукція має продаватися на біржових торгах. Відтак купити лісопродукцію можна у зручний для вас час – торги лісом тут проходять протягом всього року. Серед найпопулярніших лотів:

  • лісоматеріали круглі;
  • деревина дров’яна;
  • сировина промислового і непромислового призначення;
  • дрова.

Для участі в електронних торгах лісом пройдіть акредитацію за відповідним напрямом на сайті ueex.com.ua або зателефонуйте нашому консультанту просто зараз - (044) 35-77-537. Спостерігайте за появою нових торгів на офіційній сторінці УЕБ у Facebook, за допомогою щоденної Email-розсилки та сповіщень Viber- та Telegram-бота.