logo-prozorro акредитований майданчик

На ТОВ УЕБ можна купити дрова для промислового використання

Поряд з іншими видами необробленої деревини, на біржових торгах користуються попитом і дрова для промислового використання. Більше не потрібно переглядати купу оголошень, платити хабарі чи шукати корисні знайомства, щоб купити лісоматеріали.

Продаж лісу на електронних аукціонах – річ не нова. Однак у 2021 році уряд всерйоз зайнявся цим питанням: з 01 липня минулого року вітчизняні державні лісгоспи зобов’язані виставляти на біржові торги усю заготовлену сировину та виготовлену продукцію. Відповідний крок став реакцією на тотальну корупцію, яка роками панувала в лісовій галузі.

Особливості заготівлі дров для промислового використання

Хоча на лісову промисловість припадає зовсім невелика частка загального ВВП країни (до 1%), тим не менш за рік українські лісгоспи сплачують до бюджету більше 3 млрд. грн. Купити необроблену деревину на біржових аукціонах, зокрема дрова для промислового використання, прагнуть різноманітні приватні компанії, діяльність яких тісно пов’язана з індустріальною сферою, сільським господарством, будівництвом, хімічною промисловістю.

Закулісні домовленості, незаконні рубки та численні тіньові схеми – все це роками призводило до збагачення нечесних чиновників. Прозора реалізація важливого ресурсу нарешті переведе ринок в законну площину. Заготовлена сировина продаватиметься на умовах вільної конкуренції, а бажані лоти отримуватимуть учасники, що виконали всі умови електронного аукціону та зробили найбільші ставки.

Особливості продажу дров для промислового використання в торговій системі ets.ueex.com.ua

Дрова представляють собою круглі або колоті лісоматеріали, які за якістю чи розмірами можуть принести користь лише як паливо. На відміну від аналогічних лісоматеріалів, що спалюються у камінах, печах і системах центрального опалення, дров’яна деревина ПВ застосовується для отримання теплової і електричної енергії, виробництва пакувальної стружки, дрібних трісок, проведення процесу піролізу.

Дрова для промислового використання, придбати які просто зараз усі охочі можуть на ТОВ «Українська енергетична біржа», продаються у вигляді вкритих корою колод, з яких обрізали гілки і сучки. В основному лісгоспи одержують їх зі стовбурової деревини, цілих дерев, крупних відходів та різноманітних залишків, що не піддавалися хімічній обробці.

Результати урядового проекту швидко довели ефективність продажу лісу на ліцензованих товарних біржах. Лише протягом перших дванадцяти місяців біржової торгівлі державні лісгоспи реалізували тільки необробленої деревини на понад 15 млрд грн.

Дізнатися більше про те, як купити ліс в електронній торговій системі УЕБ ви зможете, зателефонувавши персональному консультанту - (044) 35-77-537. Підписуйтеся на персоналізовану Email-розсилку або отримуйте сповіщення про появу нових торгів дровами для промислового використання у нашому Viber- та Telegram-боті. Акредитуйтеся на ueex.com.ua, обирайте цікаві аукціони та перемагайте!