logo-prozorro акредитований майданчик

Купити дрова технологічні на електронному біржовому аукціоні

З 01 липня 2021 року закупку дров технологічних ви можете здійснити на аукціонах, організованих ТОВ «Українська енергетична біржа». Саме в цей день набув чинності Закон №738-IX, відповідно до якого вся заготовлена деревина має продаватися на електронних біржових торгах. Такий крок вже зараз допомагає суттєво зменшити кількість корупційних схем, що діють на ринку, та створить сприятливі умови для чесної конкурентної боротьби.

Дрова технологічні – особливості та сфера використання даного виду лісоматеріалів

У лісозаготівельній галузі великі обсяги дров технологічних з’являються, по суті, самі собою. Адже це відходи, одержані в процесі виготовлення пиломатеріалів – відтак подібна сировина регулярно накопичується у кожному лісгоспі. Вони не підходять для подальшого використання при виробництві кондиційної продукції, тому зазвичай йдуть на опалення або переробляються на дрібні тріски для плит ДВП і ДСП.

Відповідно до діючих в країні ТУ 56.196-95 (Дров’яна деревина для технологічних потреб), до продажу допускаються дрова:

  • хвойних порід – довжиною 1-2 м та з діаметром основи від 4 до 40 см;
  • листяних – від 3 до 6 м завдовжки, ширина поперечного розрізу від 4 до 70 см.

Діючими стандартами якості також передбачено, що при наявності дупла або гнилі всередині стовбуру їх діаметр не має перевищувати 50% ширини торця з одного боку і 30% - з іншого. Деревина не може бути обгорілою, гнилою ззовні або вкритою довгими сучками.

До переходу торгівлі необробленою деревиною, зокрема дровами технологічними, на товарні біржові, деревообробні комбінати і невеликі приватні підприємства закуповували у лісгоспів за прямими договорами. Однак цей спосіб мав чимало недоліків – починаючи з непрозорого формування ціни і закінчуючи безапеляційним порушенням продавцем умов угоди. 

Протягом 2020-2021 років влада почала активно розробляти нормативну базу для вирішення проблемних питань лісової галузі, наслідком чого став Закон №738-IX. Згідно з цим документом, усі державні лісгоспи зобов’язуються продавати заготовлену та виготовлену продукцію на ліцензованих товарних біржах на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа».

Купити дрова технологічні в системі ets.ueex.com.ua - легко, вигідно та швидко

В електронній торговій системі ets.ueex.com.ua ви знайдете дрова технологічні, отримані з дерев хвойних і листяних порід – сосни, ялини, дуба, липи, осики, вільхи. В середньому їх довжина становить 2-4 м.

Продаж різних видів необробленої деревини на біржових торгах лісом, запуск яких офіційно відбувся 01 липня 2021 року, вже принесли державі понад 20 млрд грн. Велика частина з цих коштів отримана завдяки новому конкурентному підходу, який дозволяє лісгоспам розраховувати на підвищення стартової вартості лотів. Звернувшись до кваліфікованих спеціалістів, ви отримаєте якісне технічне обслуговування та юридичну підтримку на кожному етапі аукціону.

Бажаєте дрова технологічні за найкращою ціною? Телефонуйте за номером (044) 35-77-537 просто зараз! Підписуйтеся на офіційну сторінку ТОВ “Українська енергетична біржа” у Facebook, Email-розсилку та наш Viber- і Telegram-бот – будьте у курсі актуальних новин в режимі 24/7.