logo-prozorro акредитований майданчик

Продаж фансировини та іншої лісопродукції на біржі УЕБ

Фансировина – універсальний матеріал, який підходить для загального застосування і виготовляється із натуральної деревини шляхом склеювання. Вона використовується у найрізноманітніших сферах: будівництво, обшивка (стін, підлоги), збірка меблів тощо. Існує два види такої сировини – ФК та ФСФ. Кожен із них може бути поздовжнім або поперечним.

Для пошуку та реалізації різноманітної деревини використовуйте лише ліцензовані товарні біржі, однією з яких є ТОВ «Українська енергетична біржа».

Виготовлення та використання фансировини у промисловості

Фансировиною виступає клеєна деревина. З неї також виготовляють фанерні плити та шаруваті пластики шляхом склеювання трьох і більше шарів лущеного шпону.

Фанера загального призначення – це листовий матеріал. Її найменування визначається породою лісоматеріалів, з яких зроблено лицьовий шар (сорочку) виробу. Він буває сосновий, кленовий, буковий, вільховий, березовий тощо. Ви можете знайти усю цю деревину в ets.ueex.com.ua – системі, у якій проводяться електронні торги лісом і не тільки.

Склеювання фанери проводиться різними клеями, що відрізняються стійкістю до води і атмосферної вологи. Залежно від цього розрізняють фанеру:

  • ФБ – обмеженої водостійкості на казеїновому та соєвому клеях;
  • ФБА і ФК – середньої водостійкості на альбумін-казеїнових клеях;
  • ФСФ – підвищеної вологостійкості на фенолформальдегідних клеях.

Товщина листів березової фанери має бути від 1,5 до 3 мм, з деревини інших порід – від 3 до 10 мм.

При оцінці якості фанери її витримують у воді кімнатної температури протягом 24 годин, встановлюючи таким чином її водостійкість та міцність клейового шва.

Використовується такий матеріал для виготовлення будівельних конструкцій, дверей, перегородок, стель, рам тощо.

Фансировина для стругання та інша деревина на аукціонах Української енергетичної біржі

На ТОВ «Українська енергетична біржа» державні лісгоспи продають фансировину для стругання та подальшої переробки. Таким матеріалом виступає натуральна деревина різноманітних порід.

Фанера застосовується у таких сферах:

  • як конструкційний матеріал, що володіє високою міцністю;
  • обробка та збирання інтер’єру;
  • у ролі конструкцій для літаків;
  • декоративне оздоблення.

Деревообробні компанії активно беруть участь в електронних аукціонах з продажу фансировини для подальшої її обробки та реалізації. Наприклад, для облицювання широко використовується ламінована фанера. Вона стійка до вологи, перепадів температур та атмосферних опадів, легко піддається фарбуванню. А монтувати її можна при будь-яких умовах: агресивні миючі засоби, висока вологість тощо. Комбінується з іншими будівельними матеріали.

Візьміть участь у відкритих аукціонах з продажу лісу на Українській енергетичній біржі. В системі ets.ueex.com.ua ви знайдете потрібні вам лісоматеріали, налаштувавши необхідні фільтри. Підключайте Viber- і Telegram-бот та Email-розсилку від ТОВ «Українська енергетична біржа» та долучайтеся до нашої сторінки у Facebook, де публікуються новини з різних енергоринків.