logo-prozorro акредитований майданчик

Прозора реалізація лісопереробної сировини на аукціонах УЕБ

Продаж лісопереробної сировини – популярний напрям на прозорих біржових торгах. До набуття чинності Закону “Про організовані товарні ринки” українські лісгоспи реалізували власну лісопродукцію на електронних аукціонах виключно за власною ініціативою, але з 01 липня 2021 року цей процес відбувається в обов’язковому порядку.

На біржових торгах лісопереробна сировина реалізується за прозорими умовами

Відтепер процедура реалізації лісопереробної сировини є абсолютно прозорою та відбувається на біржових торгах, зокрема в торговій системі ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Отримання лісопродукції відбувається регулярно через проведення рубок для санітарної чистки та відповідного формування лісу. Існують такі види лісових ресурсів:

  • ділова натуральна деревина;
  • дров’яна продукція промислового та непромислового використання;
  • хлисти;
  • хмиз;
  • дрова.

Майже всі круглі та колоті лісоматеріали належать до категорії ділової деревини, окрім хмизу, дров та сировини для ВТП. Хлисти – це очищені від гілок стовбури повалених дерев. Технологічні матеріали застосовуються у різноманітному виробництві для виготовлення стружки, паливних брикетів, сірників тощо. Дрова використовуються виключно для опалення приміщень, як і хмиз, що являє собою опалі гілки дерев.

Вже сьогодні реалізація деревини, зокрема й лісопереробної сировини, відбувається на прозорих біржових торгах. Відповідно підприємцям більше не потрібно укладати невигідні договори напряму з керівниками лісгоспів за їх умовами.

Лісопереробна сировина реалізується на прозорих торгах ТОВ УЕБ

Лісопереробна сировина реалізується на ліцензованих біржах, зокрема на ТОВ «Українська енергетична біржа». Такий крок дозволяє не просто збільшити обсяги збуту, а й встановити реальну ринкову вартість на товар.

Також дана процедура ліквідує уже усталену схему відкатів та договорняків. Для всіх учасників створені рівні умови та чесна конкуренція на аукціоні, за ходом якого стежать незалежні спостерігачі в режимі реального часу.

За понад рік торгівля деревиною на ліцензованих товарних біржах дозволила державним лісгоспам отримати понад 20 млрд грн прибутку (і це враховуючи дію воєнного стану). Досягти таких результатів вдалося, зокрема, завдяки проведенню жорсткого відбору бірж. Сьогодні останні проходять обов’язкову процедуру ліцензування, що унеможливлює доступ до ринку нечесних гравців.

Якщо ви бажаєте долучитись до онлайн-торгів лісом та отримати допомогу від справжніх професіоналів, акредитуйтеся на сайті ueex.com.ua. Так ви матимете доступ до всіх аукціонів деревиною. За консультацією телефонуйте (044) 35-77-537.

Слідкувати за оновленням торгів вам допоможе наш Viber- та Telegram-бот та Email-розсилка. Також не забувайте долучатися до нашої офіційної сторінки у Facebook та до YouTube-каналу ТОВ «Українська енергетична біржа».