logo-prozorro акредитований майданчик

Матеріали деревообробки реалізуються на аукціонах УЕБ

Матеріалами деревообробки виступає деревина (основа стовбурів), яку застосовують як конструкційну сировину у різних виробництвах. Можна робити вироби на її основі або використовувати в природному стані.

Деревина у промисловості зазвичай застосовується у вигляді шпону чи пиломатеріалів. Придбати їх ви можете на відкритих онлайн аукціонах в електронній системі ets.ueex.com.ua. Щоб стати учасником чесних торгів, пройдіть процедуру акредитації на ТОВ «Українська енергетична біржа» та купуйте лісоматеріали за вигідною ціною.

Різноманіття матеріалів деревообробки на біржових торгах

Матеріали деревообробки можуть бути у вигляді пиломатеріалів – заготовки із паралельними і плоскими сторонами, які одержують способом розпилювання колоди вздовж. Їх розмір і якість регулюються стандартами.

Такі матеріали використовують у будівництві, столярних роботах, різьбленні по дереву, при обробці приміщень та оздобленні. Вони бувають хвойних (сосна, ялина), твердолистяних (дуб, береза) та м’яколистяних (вільха, липа) порід. За видами пиломатеріали поділяються на дошки і бруси.

До матеріалів деревообробки відносять також шпон – тонкі деревні листи. Він буває струганий, лущений та пиляний. Останній одержують при поздовжньому розпилюванні колод на тонкі листи. Він має товщину від 1,5 до 10 мм. Пиляний шпон є дорогим матеріалом через велику кількість відходів при виробництві та хорошу якість. Його виготовляють з різних порід дерева і надалі застосовують найчастіше для оздоблення у меблевій та столярній промисловості.

Струганий шпон виготовляють, зрізаючи тонкі шари деревини товщиною від 0,4 до 1 мм. Напрямок різання може бути різний. Залежно від цього виділяють тангенціальний, радіальний та комбінований шпон (напів радіальний, торцево-тангенціальний). Його цінність визначається текстурою, чим вона багатша і яскравіша, тим він цінніший. Якість залежить від товщини: ми отримуємо більший вихід шпону з однієї заготовки, якщо він тонший. Але при цьому слід враховувати, що кожна деревина має свою анатомічну будову.

Лущення є найдешевшим способом отримання шпону і також найбільш продуктивним. Виготовляють його таким чином: на спеціальному верстаті по спіралі зрізаються листи деревини товщиною 0,3-4 мм. Для виробництва такого шпону використовують березу, бук, сосну. Застосовують його у виробництві фанери.

Матеріали деревообробки реалізуються на ліцензованій біржі УЕБ

Купуйте матеріали деревообробки на ліцензованій біржі ТОВ «Українська енергетична біржа». Таким чином ви стаєте учасником чесних онлайн-торгів необробленою деревиною.

Ми пропонує вам підключити регулярну та актуальну Email-розсилку, а також скористатися зручним Viber- та Telegram-ботом для сортування аукціонів та миттєвого нагадування про їхнє проведення.

Приєднуйтеся до офіційної сторінки ТОВ “Українська енергетична біржа” у Facebook та до YouTube-каналу УЕБ, щоб бути в курсі новин про публічні торги деревиною та іншими енергоресурсами.