logo-prozorro акредитований майданчик

Деревина з проміжного складу продається на біржових торгах

З 01 липня 2021 року купити деревину прямо з проміжного складу деревопереробні підприємства можуть на відкритих біржових аукціонах. Онлайн-торги лісом – це не лише швидко та зручно. У такий спосіб Україна поступово долає корупцію – і робить це надзвичайно успішно.

Проміжний склад як важлива частина процесу лісозаготівлі

Разом з нижнім та верхнім, проміжний склад представляє собою виробничу ділянку, що належить лісозаготівельному підприємству. Їх розташовують поруч з транспортними шляхами, якими зрубаний ліс перевозять далі – до нижніх складів та покупців/кінцевих споживачів. На кожному з перерахованих пунктів деревину зберігають, завантажують/розвантажують, піддають первинній обробці та, за необхідності, частковій переробці.

Зазвичай проміжний склад лісгоспи розміщують поряд з лісовозними шляхами. Вони призначені для тимчасового зберігання запасу зрубаних дерев, хлистів та сортиментів. До частини з цих зон прокладені залізничні колії, що значно спрощує транспортування сировини. Інші будують поряд з широкими автомагістралями, по яким придбаний на біржових торгах ліс доставляється покупцям. На практиці проміжний склад може мати і автомобільне, і залізничне сполучення – це робить його максимально зручним та універсальним. Загалом наявність таких перевалочних пунктів дозволяє оптимізувати виробничий процес, усунувши плату за доставку продукції лісозаготівлі на нижні склади та значно скоротивши кількість людської праці.

Продаж лісу з проміжного складу на електронних біржових торгах

Сьогодні усі охочі можуть придбати деревину, що зберігається на проміжних складах державних лісгоспів, не покидаючи зручний офіс. У цьому вам допоможуть електронні біржові торги. І якщо раніше при укладанні прямих договорів деревопереробні підприємства стикалися з незаконними схемами і корупційними договорняками, зараз ви отримуєте можливість працювати чесно.

Для участі у торгах лісом з проміжного складу потенційним покупцям необхідно акредитуватися на ліцензованій товарній біржі ТОВ «Українська енергетична біржа». Ми відрізняємося від інших платформ приємним мінімалізмом в оформленні та зручною навігацією. Завдяки детальним інструкціям на YouTube-каналі біржі ви легко опануєте роботу з сучасним модулем для проведення онлайн-аукціонів.

Зараз купити ліс на УЕБ можна в будь-якому обсязі – головне, що вартість продукції є ринковою. Завдяки справедливому формуванню ціни, державні лісгоспи отримують небачений раніше дохід. Так, лише протягом листопада на аукціонах Української енергетичної біржі лісові господарства продали необробленої деревини на понад 542 млн грн.

Ще більше інформації про продаж необробленої деревини дізнавайтеся у наших консультантів - (044) 35-77-537. Стежте за оновленнями у Viber- та Telegram-боті або через щоденну підбірку нових аукціонів у нашій Email-розсилці.