logo-prozorro акредитований майданчик

На біржових торгах успішно реалізується сірниковий кряж

Як і інші види лісоматеріалів, сірниковий кряж за доступною ціною усі охочі сьогодні можуть купити на електронних біржових торгах. Завдяки переведенню аукціонів у сучасний онлайн-формат, малий та середній бізнес вчасно отримує необхідну сировину. При цьому не потрібно домовлятися через «своїх» людей або платити хабарі, а одержаний прибуток не збагачує нечесних посадовців, а використовується для розвитку галузі.

Сірниковий кряж – характеристика матеріалу, особливості застосування

На ТОВ «Українська енергетична біржа» – купити сірниковий кряж можна швидко та без зайвих зусиль. Як відомо, цей матеріал заготовляють для виробництва сірників. Зазвичай для цього використовуються листяні породи дерева. Однак на аукціонах нерідко можна знайти і сірниковий шпон, отриманий після розкряжування цілих стволів сосни або ялини.

Вже багато років найпопулярнішим матеріалом для виготовлення сірників лишається осика. Крім неї також використовують вільху, березу, липу, тополю. Перша має гарну однорідну структуру, легко розділяється на дрібні частинки та добре вбирає потрібні хімічні розчини. Деревина хвойних порід набагато рідше виконує роль сірникового кряжу, оскільки матеріал через високий вміст смоли надто вогненебезпечний.

Для виготовлення сірників круглі лісоматеріали попередньо очищають від кори, розпилюють на менші бруси. При використанні шпону, попередньо отриманого зі спеціального сірникового кряжу, з брусків вирізаються стрічки. Їх ширина має співпадати з довжиною майбутнього виробу. Призначене для цього виробниче устаткування рубає таку стрічку на так звану «солому», після подрібнення якої ми одержуємо заготовки для сірників.

Продаж сірникового кряжу на електронних аукціонах ТОВ УЕБ

Головною проблемою вітчизняного ринку деревини тривалий час лишалася значна корумпованість галузі. Лише у 2019 році прибуток, одержаний від продажу необробленої деревини, склав більше 15 млрд грн. Однак за даними незалежних експертів ця цифра мала б бути значно більшою.

Продаючи сірниковий кряж, державні лісгоспи завищували його реальну вартість. У багатьох випадках в офіційні звіти вносилися неправдиві відомості про реальні обсяги і ціну проданої сировини. Щоб отримати бажаний матеріал вчасно, покупці неформально «дякували» керівникам лісозаготівельних господарств. Ті ж, у погоні за особистою наживою, швидко робили ввірені їм підприємства збитковими.

Продаж лісу на біржових торгах дозволяє учасникам конкурувати на рівних умовах. Тут немає корисних знайомств чи прихованих платежів. Система ets.ueex.com.ua працює таким чином, що перемогу отримає той, хто зробить найбільшу ставку. Пропозиції подаються анонімно, тож організатор торгів не може обрати «свого» кандидата.

Для участі в аукціонах з продажу лісу на ТОВ “Українська енергетична біржа” пройдіть акредитацію на ueex.com.ua. Підписуйтеся на спеціальний лісовий Viber- і Telegram-бот та щоденну Email-розсилку – так ви одразу дізнаєтеся про появу нових торгів. Довірте підготовку справжнім професіоналам – це на 100% стане запорукою успіху!