logo-prozorro акредитований майданчик

Придбати техсировину для ВТП з сосни

на електронних торгах ТОВ УЕБ

Починаючи з 01 липня 2021 р. техсировину для ВТП державні та приватні підприємства деревообробної галузі купують на електронних біржових аукціонах. Раніше подібні угоди укладалися безпосередньо з лісгоспами, однак ця процедура супроводжувалася численними порушеннями.

Вже півтора року необроблена деревина успішно реалізується на електронних біржових торгах. За новими правилами, організовувати їх мають право тільки ліцензовані біржі, що пройшли ряд перевірок та отримали відповідний дозвіл. Українська енергетична біржа стала першою торговою платформою, що отримала ліцензію на проведення аукціонів з продажу деревини за новими правилами.

Де використовується техсировина для ВТП?

Сировина для внутрішньо-технічних потреб представляє собою неочищену від кори деревину, яку використовують на різних промислових виробництвах. На онлайн-торгах УЕБ можна придбати техсировину для ВТП з дерев хвойних або листяних порід, а також їх суміші. За своїми фізичними властивостями цей вид лісоматеріалів ще не являється дровами, однак їх також не можна віднести до пиловника або балансу.

На рівні з круглим лісом, деревна сировина для внутрішньо-технічних потреб має власні ринки збуту. Її якість визначають наступні параметри:

  • стандартизація розміру (довжина, діаметр);
  • механічні (багато сучків, викривлення стовбуру);
  • фізичні (наявність гнилі, обвуглених або трухлявих ділянок);
  • санітарні (рівень радіаційного або хімічного забруднення у зоні заготовки техсировини для ВТП);
  • екологічні (стан навколишнього природного середовища).

Організовані біржові торги дозволяють учасникам ринку купувати деревину вільно, без будь-яких обмежень. Вам не потрібно відповідати якимось специфічним вимогам, шукати незрозумілих посередників чи сплачувати захмарні хабарі. З іншого боку, техсировина для ВТП з сосни, ялини, дубу, вільхи, липи, берези, осики, тополі, черешні на сучасних аукціонах реалізується на справедливих, конкурентних умовах.

Купити техсировину для ВТП з сосни пропонує

ТОВ «Українська енергетична біржа»

Сучасні товарні біржі – унікальний інструмент, який дозволяє швидко та економічно виправдано реалізовувати значну кількість комунальних, державних та приватних активів.  Сьогодні це робиться повністю прозоро, без корупційних схем і махінацій.

В Україні продаж лісу на відкритих біржових аукціонах стартував надзвичайно успішно. Так, протягом листопада 2022 року свою сировину на біржі УЕБ реалізували лісгоспи з 10 областей. З 200 тис. кубометрів проданого лісу найбільший обсяг припадає на лісозаготівельні господарства Київської області. Прибуток, отриманий від реалізації необробленої деревини за цей період, у тому числі техсировини для ВТП з сосни та дерев інших порід, склав майже 543 млн. грн.

Якщо вас цікавлять електронні аукціони з продажу лісу, а конкретно - технічної сировини для внутрішніх потреб, телефонуйте нашим консультантам - (044)35-77-537. Підпишіться на Email-розсилку, Viber- та Telegram-бот ТОВ «УЕБ» і вчасно дізнавайтеся про запуск нових торгів. Також стежити за актуальними новинами ви можете на нашій офіційній сторінці у Facebook.