logo-prozorro акредитований майданчик

Верхній склад деревини на електронних біржових торгах

Верхній склад деревини – невід’ємна частина всього процесу лісозаготівлі. Сьогодні купити ліс безпосередньо на цьому етапі можна на біржових торгах. Укладена у такий спосіб угода є на 100% безпечною – ви не отримаєте «кота в мішку» та будете гарантовано застраховані від неприємних сюрпризів. Головні вимоги: акредитуватися на надійній біржі, наприклад ТОВ «Українська енергетична біржа», сплатити обов’язкові внески та уважно слідкувати за оновленням аукціонів.

Чим відрізняється верхній склад лісу від інших видів необробленої деревини

Основним призначенням лісових складів є тимчасове зберігання і первинна обробка лісу-кругляка, його часткова переробка та відвантаження кінцевому споживачу. Відповідно до технологічних процесів, їх поділяють на верхні і нижні. В той час, як на нижньому складі відбуваються майже всі операції з початкової обробки та подальшої переробки лісоматеріалів – очищення цілих колод від сучків, розкряжування хлистів на сортименти, зняття кори, розпилювання, поділ низькоякісної сировини на баланси, заготовки, тріски, тару.

Верхній склад лісу розташовується безпосередньо на лісосіці, сюди прокладають первинний шлях транспортування зрубаної деревини. У більшості випадків його використовують як майданчик для завантаження деревини і хлистів на спеціалізовані транспортні засоби. Також на верхніх складах маркують зрубані дерева, попередньо відсортувавши їх за видами, довжиною та діаметром.

Верхній склад лісу – купити в електронній торговій системі ets.ueex.com.ua

З 01 липня 2021 року деревину з верхнього та інших складів деревообробні комбінати разом з представниками малого та середнього бізнесу можуть придбати на електронних біржових торгах. Причиною даного нововведення стала корумпованість ринку – укладаючи прямі контракти, покупці лісоматеріалів фактично опинялися в статусі заручників. За отримання партії лісу потрібної якості доводилося переплачувати. При цьому ніхто не гарантував, що протилежна сторона точно виконає всі умови.

Однак в Україні існує механізм, що дозволяє реалізувати різне майно та ресурси максимально чесно та ефективно. Саме таким інструментом є біржові торги. Спостерігати за ходом аукціонів можуть усі охочі, а будь-які спроби порушити встановлені правила одразу оскаржуються у контролюючому органі.

Хочете перемогти в торгах з продажу необробленої деревини? ТОВ “Українська енергетична біржа”, яке має відповідну ліцензію, стане вашим надійним партнером. Наші фахівці надають кваліфіковану підтримку на всіх етапах – від акредитації до розробки переможної стратегії. Для консультації зателефонуйте за номером (044) 35-77-537.

Скористайтеся зручними лісовими Viber- та Telegram-ботом та регулярною Email-розсилкою – першими дізнавайтеся про появу нових торгів лісом з верхнього складу. Також долучайтеся до сторінки біржі у Facebook, де ми періодично публікуємо новини з ринку деревини.