logo-prozorro акредитований майданчик

Як у воєнний період змінилися аукціони з оренди нерухомого майна

У період дії воєнного стану комерційна нерухомість залишається одним із найактуальніших напрямів для інвестування. На сьогодні підприємці можуть вкладати кошти в нежитлові об’єкти з метою постійного або ж тимчасового володіння. Перший варіант підійде інвесторам, які мають чітко окреслені цілі своєї діяльності та готові зробити серйозне одноразове капіталовкладення. Тимчасове володіння є чудовою альтернативою для підприємців-початківців чи бізнесменів, котрі не мають достатніх ресурсів для купівлі.

На сьогодні оптимальним варіантом, для того, щоб орендувати приміщення, є аукціони в електронній торговій системі Прозорро.Продажі. По-перше, учасники, що здійснюють торгівлю на майданчиках Prozorro.Sale, повністю убезпечують себе від укладення нечесної угоди. По-друге, у вищезгаданій ЕТС щоденно публікуються десятки нових лотів, тому у потенційних інвесторів є місце для вибору. По-третє, Прозорро.Продажі є автоматизованою системою, що позначається на динамічності та абсолютній відкритості торгів.

У воєнний період до Регламенту ЕТС внесено зміни по проведенню аукціонів з оренди нерухомого майна. Зокрема оновлено умови подачі документів, сплати обов’язкових внесків та ін.

Зміни по проведенню аукціонів з оренди нерухомого майна у воєнний період в електронній торговій системі Прозорро.Продажі

Прозорро.Продажі є дворівневою системою, через яку здійснюється реалізація державного, комунального, рідше - приватного майна. Власне торги з продажу та оренди активів проходять в однойменній ЕТС, а акредитовані майданчики на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа” виконують роль посередника між організатором торгів та іншими учасниками.

На офіційних платформах Прозорро.Продажі одним із найпопулярніших напрямів є оренда нерухомого майна через аукціони, умови проведення яких змінено на період воєнного стану. На сьогодні відповідні торги відбуваються за спрощеною процедурою:

1. Період подання пропозицій для участі в аукціоні скорочено до 2-х (замість 35-40) днів.

2. Внески:

реєстраційний - скасовано;

гарантійний - становить не менш як 1% від вартості лоту та визначається організатором торгів.

3. Переможець аукціону, як і раніше, визначається системою автоматично (за найбільшою ставкою). Спрощені умови не передбачають будь-які додаткові раунди на підвищення цінових пропозицій.

4. За результатами аукціону організатор та переможець мають підписати договір не пізніше, ніж через три доби після наступного дня, коли було сформовано протокол.

5. Угода між сторонами затверджується з допомогою кваліфікованого електронного підпису.

У воєнний період оренда нерухомого майна через аукціони на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа” проводяться за зміненими умовами

Після трьох місяців з початку повномасштабного вторгнення ринок комерційної нерухомості починає оживати. У зв’язку з відновленням функціонування більшості компаній та організацій, спостерігається значний попит на нежитлові приміщення. На акредитованих майданчиках на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа” ви знайдете комерційні об’єкти будь-якого призначення: офісні, торгові, складські, промислові, готельні тощо.

Для здійснення торгівлі в системі Прозорро.Продажі учасники проходять акредитацію на офіційних платформах. Акредитуватися на sale.ueex.com.ua можна у два кліки, що стало можливим завдяки електронному формату аукціонів. У разі виникнення проблем чи пропозицій, що пов’язані з торгівлею на Prozorro.Sale - звертайтеся до служби підтримки Української енергетичної біржі за номером (044) 337-77-65.

Налаштуйте Viber- i Telegram-бот та Email-розсилку УЕБ, щоб отримувати актуальну інформацію про майбутні аукціони з оренди нерухомого майна.