logo-prozorro акредитований майданчик

Як купити ділянку землі на оновлених онлайн-торгах

Купити ділянки землі - саме така можливість з’явилася в Україні в потенційних інвесторів після відкриття ринку угідь та визначення його електронного формату. Вже сьогодні ви можете стати власником такого активу через спеціальні акредитовані майданчики системи Prozorro.Sale, зокрема ТОВ “Українська енергетична біржа”. Пройдіть процедуру реєстрації на платформі sale.ueex.com.ua, щоб мати право участі в земельних торгах.

Перелік ділянок землі, купити які відтепер можна у форматі електронних аукціонів

Поточний рік є початком кардинальних змін в агросекторі. По-перше, з 01 липня офіційно скасовано мораторій на приватні сільськогосподарські ділянки землі, купити які просто зараз можна на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”. По-друге, влада ухвалила рішення про обов’язкову реалізацію державних та комунальних угідь різного цільового призначення через електронні аукціони. По-третє, адміністратором усіх земельних торгів визначено ДП “Прозорро.Продажі”.

Prozorro.Sale виконує роль єдиної бази даних про всі об’єкти, які виставлені на продаж, а акредитовані майданчики, як от ТОВ “Українська енергетична біржа”, є посередниками між потенційними продавцями та покупцями.

На аукціонах Прозорро.Продажі можна купити ділянку землі сільськогосподарського, водного, транспортного або  будь-якого іншого цільового призначення. Поруч із величезним вибором угідь є ще один приємний бонус - зручність та справедливість торгів.

Найпопулярнішим напрямом на електронних аукціонах Прозорро.Продажі є реалізація сільськогосподарських ділянок землі, купити які сьогодні можуть тільки фізичні особи-українці. Юридичні особи отримають повноцінне право на участь в торгах з відчуження угідь тільки у 2024 році. Таке обмеження влада пояснює обгрунтованим бажанням недопущення монополізації ринку землі великими агрохолдингами.

Що стосується вартості угіддя, то вона є різною та залежить від наступних факторів: розташування, площа, цільове призначення, потенційний прибуток тощо. Переглянути повний перелік земельних об’єктів можна на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”. Використовуйте спеціальні фільтри (замовник, бюджет, регіон і т. д.), щоб швидко знайти потрібне вам угіддя.

Н2: Як вигідно купити ділянку землі в Україні через майданчик ТОВ УЕБ

Як купити ділянку землі в Україні за вигідними умовами? Перш за все потрібно зареєструватися на одному із офіційних майданчиків системи Прозорро.Продажі, наприклад на ТОВ “Українська енергетична біржа”. Далі потрібно виконати нескладний алгоритм:

  • за допомогою фільтрів вибрати найцікавіший лот;
  • подати заявку на участь у торгах;
  • сплатити реєстраційний та гарантійний внески;
  • зібрати та надати фахівцям майданчика всю необхідну документацію;
  • зробити свою цінову пропозицію.

Як швидко знаходити найцікавіші лоти? Для цього рекомендуємо налаштувати спеціальні земельні боти в Telegram та Viber. Також долучайтеся до сторінки УЕБ у Facebook.