logo-prozorro акредитований майданчик

Орендувати нежитлове приміщення в умовах воєнного стану на УЕБ

В електронній торговій системі Прозорро.Продажі проходять аукціони з реалізації різного майна - земельних ділянок, об’єктів малої приватизації, комерційної нерухомості й т. д. Під час війни найпопулярнішим напрямом торгів на Prozorro.Sale залишається оренда нежитлових приміщень.

На офіційних майданчиках Прозорро.Продажі, зокрема на ТОВ “Українська енергетична біржа”, для тимчасового користування доступні офісні, торгові, складські та виробничі площі тощо. Переглянути весь перелік об’єктів для оренди можна за посиланням.

Оренда нежитлового приміщення під час війни відбувається за зміненими умовами

На сьогодні комерційна або нежитлова нерухомість є одним із найпопулярніших видів майна. Пояснити це надзвичайно просто - майже кожній компанії чи організації потрібне приміщення для розміщення виробничих потужностей та персоналу. У представників бізнесу існує два види користування комерційною нерухомістю - постійне та тимчасове.

Перший варіант (купівля) підійде для компаній та організацій, які мають достатньо ресурсу для великого одноразового капіталовкладення. Другий - це чудова альтернатива для бізнесменів-початківців або тих підприємців, які не бачать переваг у постійному володінні комерційною нерухомістю.

Щодо останньої, то вона налічує величезну кількість об'єктів, які умовно об’єднують в наступні групи:

  1. Торгова.
  2. Офісна.
  3. Готельна.
  4. Соціальна.
  5. Складсько-виробнича.

У воєнний стан оренда нежитлових приміщень здійснюється за зміненими правилами. Зокрема кардинально спрощено умови користування комерційною нерухомістю:

  • компанії, що здійснюють релокацію, мають право орендувати приміщення за пільговою ставкою (1 грн/ кожен м²);
  • від орендної плати звільнено користувачів у тих регіонах, де відсутній доступ до реєстрів Мін’юсту;
  • в інших областях орендарі отримують 50% знижки на використання нежитлових приміщень;
  • на час дії воєнного стану договори оренди продовжуються автоматично (однак за бажанням користувача вони можуть бути розірвані).

На Прозорро.Продажі можна вигідно орендувати нежитлове приміщення в будь-якому куточку України

На сьогодні велика кількість компаній вже відновила свою діяльність. Відповідно на ринку комерційної нерухомості зростає попит на офісні, торгові, складські та інші об’єкти. В умовах воєнного стану найвигіднішим варіантом для оренди нежитлових приміщень залишаються аукціони в електронній торговій системі Прозорро.Продажі.

Для здійснення торгівлі потрібно пройти акредитацію на майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа”. У разі виникнення труднощів ви можете скористатися допомогою наших фахівців, зателефонувавши за номером (044) 337-77-65.

Також рекомендуємо налаштувати регулярну Email-розсилку від Української енергетичної біржі та Viber- і Telegram-бот, щоб отримувати оперативну інформацію про майбутні аукціони та їх результати.