logo-prozorro акредитований майданчик

Взяти землю комунальної власності в оренду за ринковою ціною

Оренда землі комунальної власності передбачає платне володіння ділянками, які належать об’єднаним територіальним громадам. На земельні аукціони в системі Прозорро.Продажі такі об’єкти виставляють сільські, селищні та міські ради. Договір про оренду укладається на конкретний термін, а орендар вносить регулярну плату за користування майном. 

Знайти землю для ведення фермерського господарства, будівництва чи інших цілей швидко та легко через майданчик ТОВ «Українська енергетична біржа».

Оренда земель комунальної власності – законодавчі зміни

Оренда землі комунальної власності, а також тієї, що належить державі стала можливою завдяки законопроекту № 2195. Він також передбачає реалізацію угідь через систему електронних торгів, що робить процедуру укладання договорів чесною.

Відтепер охочі орендувати ділянку можуть це зробити в два кліки, зареєструвавшись попередньо на одному з офіційних майданчиків, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа». Онлайн-торги економлять ваш час: ви можете уникнути бюрократичних процедур та зекономити кошти, залишаючись вдома і беручи участь в аукціоні прямо зі свого смартфона.

До комунальних земель належать ділянки різного цільового призначення. Найбільшу частину становлять аграрні угіддя, які зараз користуються на торгах Прозорро.Продажі найбільшою популярністю. Така земля призначена виключно для ведення рослинництва і тваринництва. Якщо орендар використовує її з іншою метою, то це вагома підстава для дострокового розірвання з ним угоди. Вона може укладатися максимально на 50 років. А от мінімальний термін для оренди аграрних угідь складає 7 років.

Взяти в тимчасове користування ділянку для ведення вашого бізнесу в містах ви так само можете за допомогою системи Прозорро.Продажі. Орендувати також можна комунальні землі промисловості, оборони, зв’язку, природно-заповідного чи водного фонду або рекреаційні території за умови збереження їхнього цільового призначення. Знаходьте потрібні вам об’єкти за допомогою фільтрів на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа».

 Взяти землі комунальної власності в оренду на майданчику ТОВ УЕБ

У зв’язку з відкриттям земельного ринку та ухваленням відповідних законів і постанов, оренда землі комунальної та інших форм власності набирає обертів на електронних торгах ДП «Прозорро.Продажі». За перший тиждень грудня поточного року на акредитованих майданчиках на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа» оголосили ще 104 таких аукціони.

Ринок землі, як і нерухомості, приваблює інвесторів своєю передбачуваністю та стабільністю. Долучитися до нього ви можете вже зараз на майданчику sale.ueex.com.ua. Для цього вам потрібно спочатку зареєструватися, далі обрати лот та подати заявку на участь у торгах. Після сплати грошових внесків та подачі цінової пропозиції настає етап публічного онлайн-аукціону, який триває три раунди. Якщо ви запропонували найбільшу ставку система автоматично ідентифікує вас як переможця.

Слідкуйте за лотами через земельні боти від ТОВ УЕБ у Viber і Telegram.