logo-prozorro акредитований майданчик

Як орендувати землю у Дніпрі для розвитку власного бізнесу

У містах України, зокрема у Дніпрі, оренда землі наразі є дуже актуальним питанням. Серед підприємців ділянки різного цільового призначення користуються все більшим попитом. Така тенденція спостерігається у світлі відкриття ринку с/г угідь, а також дозволу на оренду державної та комунальної землі. За оцінками експертів, земельний ринок є надійним та затребуваним серед інвесторів, тому в перспективі його розвиток позитивно вплине на українську економіку.

Взяти в оренду у Дніпрі землі державної, комунальної або приватної власності

Часто підприємці користуються можливістю брати в тимчасове користування земельні ділянки за визначену плату для ведення на них різноманітної діяльності. Така угода між землевласником та орендарем закріплюється відповідним договором. 

А завдяки сучасним онлайн-аукціонам у системі Прозорро.Продажі ви можете взяти в оренду землю у Дніпрі чи будь-якому місті України з мінімальними затратами часу. Зареєструвавшись на офіційному електронному майданчику, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа», вам потрібно зробити лише кілька кліків, щоб подати заявку на участь в аукціоні. А отримавши перемогу на прозорих торгах, ви орендуєте ділянку будь-якої форми власності чи цільового призначення.

До Держбюджету у свою чергу надходять регулярні кошти від ринку землі. З липня 2021 року вони значно зросли завдяки відкриттю вільної реалізації сільгоспугідь. Щодо орендної плати, то вона може різнитися залежно від регіону, стану ділянки та її площі.

Після скасування мораторію продано було незначну кількість ділянок. Більшість вітчизняних підприємців продовжують орендувати земельний ресурс. Зазвичай це відбувається для ведення фермерського господарства чи для будівництва житлових та комерційних будівель. А зробити це легко, а головне чесно допомагають електронні земельні торги в системі Prozorro.Sale. Долучитися до них ви можете на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа». 

Система електронних торгів Прозорро.Продажі регулює діяльність українських ринків вже протягом 5 років. За цей час вдалося провести 430,5 тисяч публічних аукціонів, кількість учасників яких досягла цифри 46,5 тисяч. А бюджети на місцях поповнилися на суму понад 59 млрд грн.

Оренда землі у Дніпрі на акредитованому майданчику ТОВ УЕБ

ДП «Прозорро.Продажі» разом з офіційними майданчиками, яких існує близько 40 штук, надає інвесторам можливість орендувати чи купити різноманітне державне чи комунальне майно без корупційного фактору чи тіньових домовленостей. Ви швидко можете знайти сотні лотів у різних сферах по всій Україні, користуючись платформою sale.ueex.com.ua. Чесні та конкурентні змагання роблять процедуру онлайн-аукціону повністю прозорою. 

Реєструйтеся на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа» та налаштовуйте спеціальні боти по землі у Вайбер і Телеграм, які розробили наші спеціалісти, аби першими дізнаватися про появу нових лотів з оренди землі в Дніпрі чи іншому регіоні.