logo-prozorro акредитований майданчик

У Львові оренда землі державної і комунальної власності на е-торгах

Багатьох підприємців сьогодні хвилює питання, як взяти в оренду землю у Львові чи іншому місті України? Яким чином зміна земельного законодавства зробить цю процедуру зручною і вигідною? Відповідно до постанови № 1013, учасники ринку можуть орендувати ділянки державної і комунальної власності для будь-яких цілей. Так, у Львові можна знайти землю під забудову для бізнесу чи з іншою метою.

 У Львові оренда землі здійснюється на прозорих умовах

Закон України № 1444-IX дозволяє всім охочим брати у тимчасове користування на платній основі державні та комунальні ділянки. З цього приводу укладається договір із переможцем електронних земельних торгів на Прозорро.Продажі. Мета оренди землі у Львові та в інших куточках країни може бути різною: для ведення бізнесу, житлової забудови, фермерського господарства, облаштування рекреаційних зон. 

Відтепер для повної ліквідації корупційних схем ця процедура регулюється не лише Земельним та Цивільним кодексами, а й відповідними законами, зокрема тим, що передбачає торги землею на майданчиках Prozorro.Sale. Завдяки цій системі всі договори між власниками та орендарями є на сто відсотків чесними та відкритими для громадськості.

Об’єктами земельних відносин оренди можуть стати ділянки, які перебувають у власності держави, приватних осіб чи місцевих громад. Орендодавцями виступають виконавчі органи влади, фізособи чи сільські, селищні, міські ради відповідно. Вони ж можуть і навпаки – орендувати землю.

Для яких цілей ви можете взяти ділянку в тимчасове користування? Наприклад, для ведення сільського чи лісового господарства, для будівництва житлових або громадських будівель, для утримання водойм тощо. У Львові потенційні орендарі найбільше цікавляться землею, що відведена для зведення житлових чи комерційних споруд. Шукайте потрібні об’єкти на майданчику sale.ueex.com.ua, який має офіційну акредитацію від ДП «Прозорро.Продажі». 

Як долучитися до оренди землі у Львові через майданчик ТОВ УЕБ

У різних містах України, зокрема у Львові, оренда землі несільськогосподарського призначення обростала корупційними скандалами. Побороти цей процес влада вирішила, обравши чесний інструмент торгів – електронні аукціони на Прозорро.Продажі. Така процедура має низку беззаперечних переваг:

  • зручність онлайн-участі;
  • публічність – громадськість та контролюючі органи спостерігають за аукціоном у реальному часі;
  • відсутність бюрократії;
  • швидше залучення потенційних інвесторів без затрат на рекламу;
  • усі об’єкти знаходяться під рукою просто у вашому смартфоні;
  • конкурентні змагання, що встановлюють оптимальну ринкову вартість та приносять кошти до місцевих бюджетів.

Доступ до всього цього можна отримати після реєстрації на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа». Також ми вам пропонуємо скористатися земельними ботами у Вайбер або Телеграм та долучитися до сторінки ТОВ УЕБ у Facebook, аби бути в курсі всіх новин ринку землі та появи нових лотів у системі Прозорро.Продажі.