logo-prozorro акредитований майданчик

Як взяти землю в оренду в Одесі та області

Нове законодавство започаткувало низку змін у процедурі оренди землі в Одесі та по всій країні. Насамперед йдеться про дозвіл на користування державними і комунальними ділянками, а також про проведення земельних торгів в електронному форматі. Десятки прибуткових об’єктів стали доступними для інвесторів, які можуть долучитися до аукціонів через майданчики системи Прозорро.Продажі. Одним із таких є ТОВ «Українська енергетична біржа». 

 Взяти в оренду землю в Одесі на прозорих умовах

Тимчасове платне користування земельними ділянками регулюється Законом України «Про оренду землі». Нещодавня постанова Кабміну наголошує на тому, що такі лоти мають виставлятися на аукціони системи Прозорро.Продажі. Орендар може використовувати ці активи для фермерського господарства, будівництва тощо. Цільове призначення орендованої ділянки обов’язково зберігається. Це прописано в договорі.

Здавати в оренду землю в Одесі, які і на решті території України, можуть фізичні особи, приватні компанії, виконавчі комітети, а також влада міста. Це залежить від форми власності майна – приватна, державна чи комунальна. Ці ж особи можуть і подавати заявку на участь у земельних торгах.

Найбільшу популярність у системі Прозорро.Продажі отримують аграрні угіддя та комерційні ділянки, які призначені для забудови промислових, торговельних, соціальних та інших об’єктів. Наприклад, заводи, склади, торгово-розважальні центри, спортивні комплекси, офіси тощо.

Стати рівноправним учасником ринку, який функціонує без корупції, можна, зареєструвавшись на офіційному майданчику Prozorro.Sale ТОВ «Українська енергетична біржа». Знайти об’єкти в такому популярному туристичному місті, як Одеса, можна за досить лояльними цінами. Отже, беручи участь в електронних аукціонах, стати успішним підприємцем набагато легше.

Оренда землі в Одесі на онлайн-майданчику ТОВ УЕБ

Державне підприємство «Прозорро.Продажі» було створено задля подолання корупції та оптимізації українських ринків. Ефективне та повністю прозоре управління державним та комунальним майном – ось чого вдалося досягти за 5 років роботи однойменної системи. Комерційна нерухомість, транспортні засоби, металобрухт та багато чого іншого знайшли інвесторів через електронні аукціони та отримали нове життя.

У листопаді 2021 року через майданчики системи Прозорро.Продажі було здано в оренду першу ділянку комунальної власності. Сільська рада отримала до свого бюджету надходження, які в підсумку аукціону зросли на 30%. У вас також є можливість долучитися до торгів з оренди землі в Одесі та в інших містах, які активно проходять зокрема на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа». Зареєструвавшись на ньому, ви можете стати учасником будь-якого аукціону, що проходить у системі Prozorro.Sale.

Пропонуємо вам скористатися спеціальними ботами по землі у Вайбер або Телеграм від sale.ueex.com.ua, аби першими дізнаватися про появу нових лотів із земельними ділянками для оренди.