logo-prozorro акредитований майданчик

Проведення земельних аукціонів на електронному майданчику ТОВ УЕБ 

У травні 2021 року Верховною Радою було затверджено порядок проведення земельних аукціонів у Законі № 2195. Згідно з ним, проходитимуть торги аграрними угіддями в електронному форматі. 

З 2016 року таким чином у системі Прозорро.Продажі реалізовано вже тисячі державних об’єктів. Долучитися до публічних аукціонів кожен охочий може через офіційні онлайн-майданчики. Таким є ТОВ «Українська енергетична біржа».

Проведення земельних аукціонів незабаром стартує в Україні

Відповідно до порядку проведення земельних аукціонів, на спеціальних електронних майданчиках розміщуються лоти із приватними паями або державними наділами. При реалізації останніх організатором торгів виступають територіальні громади. Опис ділянки містить наступні дані:

  • її місце розташування;
  • площу;
  • умови продажу;
  • цільове призначення;
  • номер, який був присвоєний Держгеокадастром.

До моменту завершення торгів та визначення системою переможця ділянки сільськогосподарського призначення не можуть брати участь у комерційних операціях, наприклад, використання у ролі заставного майна, відчуження тощо.

Чесність та прозорість ринку землі гарантує електронна система Прозорро.Продажі. Власники ділянок та потенційні покупці можуть бути впевнені в об’єктивності майбутньої угоди. 

Роман Лещенко – міністр агрополітики і продовольства – наголошує, що проведення торгів с/г ділянками в режимі онлайн є справжнім проривом. Їх перевагою є не тільки доступність (участь можна брати, не виходячи зі свого офісу), а й якість надання послуг офіційними акредитованими майданчиками Prozorro.Sale.

 Порядок проведення земельних аукціонів в Україні на майданчику ТОВ УЕБ

Онлайн-торги на Прозорро.Продажі проходять уже майже 5 років за дворівневою системою. Першим рівнем є центральна база даних, де зберігається інформація про продані активи та про ті, що реалізуються зараз, а також про учасників та організаторів. Процедура проведення земельних аукціонів покладається на електронні майданчики, такі як ТОВ «Українська енергетична біржа». Саме через такі платформи зв’язуються між собою продавці і покупці державного майна.

Стартує ринок землі вже за кілька днів. Якщо ви бажаєте придбати чи взяти в оренду ділянку сільгосппризначення або інший державний актив, реєструйтеся на майданчику sale.ueex.com.ua. Наші спеціалісти допоможуть вам підібрати найкращий лот. Ви можете звернутися до них за телефоном (044) 337-77-65.

Окрім аграрних угідь, вам будуть доступні й інші об’єкти: автомобілі, дозволи на користування надрами, деревина, нерухомість, металобрухт, об’єкти спиртової галузі. Для відслідковування появи нових торгів налаштовуйте Email-розсилку, а також практичні Telegram-бот та Viber-бот. Дізнаватися нову інформацію про реалізацію майна державної і комунальної власності у системі Прозорро.Продажі можна на сторінці ТОВ УЕБ у Facebook або на нашому каналі в YouTube.

Купуйте різноманітне майно за дійсно вигідними цінами на майданчику ТОВ УЕБ!