logo-prozorro акредитований майданчик

У Київській області продаж землі проходить за онлайн-процедурою

Оскільки Україна серед лідерів з виробництва агропродукції в Європі, продаж землі в Київській області та на решті території став надзвичайно актуальним після відкриття земельного ринку. Скасування мораторію нарешті дозволило власникам ділянок вільно розпоряджатися ними.

Якщо ви бажаєте розвивати свою підприємницьку діяльність у руслі сільського господарства, беріть участь в електронних аукціонах з продажу аграрних угідь у системі Прозорро.Продажі. Для цього вам потрібно спочатку зареєструватися на одному з її майданчиків, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа». 

Продам землю в Київській області на електронних аукціонах

Раніше можливість придбати ділянку, зокрема сільськогосподарську, була обмежена. Мораторій, який діяв протягом останніх 30 років призвів до таких негативних наслідків:

  • використання аграрних угідь було малоефективним – для власників паїв, яких налічується близько 7 мільйонів, доступна була лише здача свого майна в оренду, але в такому разі воно приносило їм мізерний дохід;
  • утворення тіньового ринку – незважаючи на заборону, деякі недобросовісні особи збували ділянки незаконно;
  • втрата Держбюджетом значних коштів через відсутність повноцінного обігу землі.

Щоб ліквідувати ці проблем, урядом було розпочато земельну реформу, яка дозволила продаж землі в Київській області та по всій Україні з 01 липня 2021 року. Охочі придбати ділянку сільськогосподарського чи іншого призначення можуть це зробити через електронну систему Прозорро.Продажі.

Окрім формування прозорого ринку землі, така процедура була введена урядом також задля запобігання монополізації. Публічні онлайн-аукціони створюють однакові умови участі і для великих агрохолдингів, і для звичайних громадян. Також варто пам’ятати, що до 01 січня 2024 року юридичні особи не є учасниками ринку. Лише фізособи мають право брати участь у земельних торгах з обмеженням не більше 100 га в одні руки.

Продаж землі в Київській області – як купити пай на майданчику ТОВ УЕБ

Зареєструвавшись на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа», ви отримаєте можливість не тільки переглядати аукціони з продажу землі в Київській області чи будь-де в Україні, а й подавати заявку на участь у них.

У 2016 році система Прозорро.Продажі започаткувала в нашій державі проведення електронних торгів. За цей час у такий спосіб було проведено 432,6 тис. аукціонів. А дохід до місцевих бюджетів наразі складає 60,5 млрд грн.

Тобто для відкриття земельного ринку та прозорого продажу ділянок створені всі необхідні справедливі умови. Після реєстрації на sale.ueex.com.ua та сплати реєстраційного внеску ви можете стати учасником аукціону. Наші професійні менеджери допоможуть вам у будь-якій ситуації. Звернутися до них ви можете за телефоном (044) 337-77-65.

Для зручнішого та швидшого пошуку ділянок за потрібними параметрами (регіон, площа та ін.) наші спеціалісти створили спеціальні земельні боти у Viber і Telegram. Також переглядайте новини на сторінці ТОВ УЕБ у Facebook.