logo-prozorro акредитований майданчик

Продати землю в Запорізькій області через офіційний майданчик

Минулий рік став дійсно історичним для нашої держави, адже українці нарешті отримали право на купівлю та продаж землі в Запорізькій області та інших регіонах України на офіційних електронних торгах. Проходять вони на спеціальних платформах на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”, яка є акредитованою в системі Prozorro.Sale.

Продати землю в Запорізькій області можна на онлайн-торгах системи Прозорро.Продажі

У нещодавній постанові №1013 чітко зазначається, що ДП “Прозорро.Продажі” є адміністратором усіх земельних торгів. Ця система є дворівневою, де власне Prozorro.Sale - це база даних про аукціони, а майданчики на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа” - є посередником між потенційним продавцем та покупцем.

Згідно з чинним законодавством, угіддя державної та комунальної власності реалізуються виключно через Prozorro.Sale. З приватними ділянками ситуація є дещо іншою, адже вони виставляються на електронні торги за бажанням власника. Найпопулярнішими лотами на онлайн-аукціонах з продажу землі в Запорізькій області є угіддя наступного цільового призначення:

  • аграрні (стосується виключно приватних наділів, адже на сільськогосподарські ділянки державної та комунальної власності продовжує діяти мораторій);
  • під житлову та громадську забудову;
  • оздоровчі та рекреаційні;
  • водного фонду;
  • промисловості, транспорту, енергетики, зв’язку та оборони.

Загалом у системі Прозорро.Продажі вже оголошено 2693 аукціони з оренди та продажу землі в Запорізькій області та решті регіонів України. У пресслужбі Prozorro.Sale повідомляють, що в ході конкурентних торгів вартість лотів зростає в середньому на 192% у порівнянні зі стартовою ціною. Саме цей фактор і впливає на неабияку зацікавленість продавців у співпраці з офіційними майданчиками Прозорро.Продажі, зокрема ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Продаж землі в Запорізькій області через платформу ТОВ “Українська енергетична біржа”

У 2021 році Верховна Рада ухвалила два основоположні Закони №1444 та №552-IX. Завдяки цим нормативно-правовим документам в Україні угіддя, які є одним із найцінніших ресурсів, реалізуються за чесними та максимально відкритими умовами, адже аукціони з продажу землі в Запорізькій області та на решті території України, що проходять на Prozorro.Sale, дозволяють уникати використання різних махінацій. Стати учасником електронних торгів досить просто - достатньо пройти процедуру реєстрації на одному з майданчиків Прозорро.Продажі, наприклад, на ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Основною перевагою нашої платформи є забезпечення повного спектра біржових послуг:

  • спеціальні земельні боти в Telegram та Viber, налаштування яких дозволить вам бути в курсі останніх аукціонів з продажу угідь;
  • офіційна сторінка у Facebook, де ми регулярно публікуємо новини про торги різним майном та енергоресурсами;
  • регулярна Email-розсилка тощо.