logo-prozorro акредитований майданчик

Як проходять земельні торги на сайті ТОВ Українська енергетична біржа

Цікавитеся тим, як проводяться торги на землю сільгосппризначення? Сьогодні ця інформація є надзвичайно актуальною, адже вже завтра в Україні офіційно відкривається ринок землі. Аукціони проводитимуться в електронному форматі з використанням спеціалізованих інтернет-майданчиків, таких як ТОВ «Українська енергетична біржа».

Як проходять торги на землю в електронній системі Прозоро.Продажі

Формально 01 липня 2021 р. в нашій державі нарешті почнуть проводити аукціони з продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення. Останні десятиліття українці у буквальному сенсі були позбавлені законних прав вільно купувати або реалізовувати власне майно. Землю доводилося віддавати у тимчасове користування задарма, бо за роки дії мораторію вона суттєво впала в ціні. Не дивно, що питання «Як проводяться торги на землю?» цікавить пересічних громадян, бо саме їм у даний момент належить майже 28 млн. га аграрних угідь.

Ще 10 млн. га родючих ґрунтів с/г призначення володіє держава. Від початку роботи над законопроектом, який відкриє земельний ринок, питання її реалізації викликало незмінні суперечки. Однак нещодавно уряд поклав їм край – 24 червня 2021 р. Президент України В. Зеленський підписав закон №2195, дозволивши продаж на електронних аукціонах угідь, що перебувають у державній чи комунальній власності.

На даний момент в нашій країні існує лише одна торгова система, що працює в режимі онлайн та має необхідне технічне забезпечення. Кілька останніх років ДП «Прозорро.Продажі» виступає адміністратором електронного модуля, який успішно використовується для реалізації та здачі в оренду сотень державних і комунальних активів. Як проходять торги на землю у такому випадку?

Для участі в онлайн-аукціоні учасники обирають одну з 40 спеціалізованих платформ, таких як майданчик sale.ueex.com.ua. Сама система Prozorro.Sale лише зберігає інформацію про аукціони, що відбулися, та зроблені ставки, а також забезпечує весь необхідний функціонал для їх проведення. Робота з організаторами і учасниками земельних торгів ведеться саме через майданчики. В особистому кабінеті на сайті sale.ueex.com.ua можна завантажити документи та подати власну цінову пропозицію.

Як проводяться торги на землю та як зареєструватися на майданчику ТОВ «Українська енергетична біржа» для участі в електронному аукціоні

За словами Міністра агрополітики Романа Лещенко, те, як проводяться торги на землю на майданчиках Prozorro.Sale, змінює усю сферу земельних відносин. Аукціони, за якими буквально спостерігає вся країна, щодня демонструють: аналогічні послуги в Україні можна надавати повністю прозоро, без порушень законодавства і корупції.

За чотири роки на онлайн-платформах, аналогічних ТОВ «Українська енергетична біржа», відбулося 382 тис. публічних торгів нерухомістю, автомобілями, лісом-кругляком, земельними ділянками, майном банкрутів, активами малої приватизації, спеціалізованою технікою та цілими виробничими комплексами. Одержаний прибуток наразі перевищує 41 млрд. грн. і ця цифра зростає з кожним днем.

Якщо ви хочете знати більше про те, як проходять торги на землю сільгосппризначення, просто зараз звертайтеся до наших консультантів - (044)221-32-33. Підписуйтеся на E-mail-розсилку за обраною тематикою, також скористайтеся Telegram- і Viber-ботами ТОВ «УЕБ» - щодня отримуйте актуальні сповіщення про проведення аукціонів з продажу аграрних угідь на нашому майданчику.