logo-prozorro акредитований майданчик

Заставне рухоме майно, яке перейшло на баланс банків

Щоб не пропустити цікаві лоти в розділі «Заставне рухоме майно, яке перейшло на баланс банків, пізніше визнаних неплатоспроможними», рекомендується оформити підписку на розсилку, оскільки в цьому розділі досить часто зустрічаються дуже привабливі пропозиції:
  • легкові авто;
  • автомобілі представницького класу;
  • вантажні автомобілі;
  • інкасаторські автомобілі;
  • спецтехніка (снегоуборщики, навантажувачі тощо);
  • причепи, фургони.
Так само можна стежити за оновленнями безпосередньо на сайті ProZorro.Sale або на веб-порталах акредитованих торгових Майданчиків.

Заставне майно банків: автомобілі представницького класу

Для отримання кредиту на велику суму необхідно забезпечення дотримання умов кредитного договору. В якості такого забезпечення дуже часто виступають автомобілі, які нерідко вилучаються за невиконання обов'язків перед банком. У тому числі і автомобілі VIP-сегменту. Коли на продаж виставляється майно неплатоспроможних банків, такі авто стабільно користуються високим попитом. І це цілком зрозуміло, оскільки з'являється можливість придбати представницький автомобіль за ціною, помітно нижче середньої ринкової ціни на машини даного класу.
Так, наприклад, автомобіль Maserati Quattroporte 2006 року випуску з пробігом 47 000 км і шинами Nokia Hakka 24 травня 2017 року був проданий всього за 380 тисяч гривень при середньоринковій вартості моделі того ж року випуску з аналогічним пробігом близько 730 тисяч гривень. Але це не єдиний подібний лот. Хочете стати власником елітного авто за ціною «легковика» середнього класу? Слідкуйте за оновленнями в Прозоро.Продажі!

Заставне майно банків: вантажні автомобілі та спецтехніка

Не тільки лоти з VIP-авто викликають стабільний інтерес. Вантажні авто, які були в заставі у банку, що ліквідується, після чого перейшли в його власність і продаються через аукціони Прозоро.Продажі, так само користуються підвищеним попитом. Головний фактор, що формує привабливість в очах потенційних покупців – ціна, що зазвичай нижча від середньоринкової, а іноді навіть є істотно нижчою. Це обумовлено рядом обставин:
  • реалізація майна проводиться з метою якнайшвидшого погашення заборгованості;
  • чим швидше майно буде продане, тим менше коштів витратиться на його утримання та збереження.
Також однією з ключових причин інтересу до цього розділу є шанс придбати спецтехніку, що не представлена в Україні в широкому асортименті або взагалі доставлену в країну за спеціальними замовленнями.

Як купити заставне майно банків, яке перейшло на їх баланс, в тому числі автомобілі, в Україні

Щоб взяти участь в аукціоні, який проводиться в системі ProZorro, потрібно зареєструватися на одному з торгових Майданчиків, акредитованих в системі. Всі лоти в обов'язковому порядку відображаються на кожному з представлених Майданчиків, тому вибір слід зупиняти на тому, який зручніший для Покупця.
Подавши заявку на участь в торгах, слід подбати, щоб на момент їх проведення не виникло проблем з інтернетом, можливо навіть підготувати альтернативне джерело на випадок екстреного відключення основного. Необхідно також враховувати, що перевагу під час торгів має той, хто спочатку зробив найвищу ставку - цей учасник виконує свій хід останнім і має можливість коригувати ставку.
Бажаємо вам вдалих торгів!