logo-prozorro акредитований майданчик

В Україні арештоване майно можна буде купити на прозорих онлайн-торгах

Власність, яку вилучають у боржників з подальшою примусовою реалізацією, називається арештованим майном. Створена для цього єдина система торгів скоро розпочне свою співпрацю із ДП «Прозорро.Продажі».

Прогнозується, що це буде дуже перспективний напрям онлайн-аукціонів, а його демонополізація дозволить створити рівні умови для представників бізнесу, зробити інформацію доступною для громадськості та збільшити надходження до Держбюджету. Офіційні майданчики Prozorro.Sale на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа» активно готуються до торгів арештованим майном.

Онлайн-процедура реалізації арештованого майна в Україні

Вилученням майна в боржників займається Державна виконавча служба. Кількість таких об’єктів постійно зростає, але чимало осіб, які цікавляться торгами, не можуть взяти в них участь через відсутність відкритого доступу. Ще з 2015 року існує система-монополіст, через яку проходить реалізація цих активів. Однак складалася ситуація відсутності конкуренції та тіньового ринку. Заяви про корупційні схеми, заниження цін, дискримінацію учасників під час продажу арештованого майна неодноразово потрапляли на шпальти газет. 

Щоб зробити торги справедливими та неупередженими Міністерство юстиції у 2020 році підписало наказ № 2933/5, згідно з яким електронна система Прозорро.Продажі стала їхнім адміністратором. Це означає, що доступ до купівлі активів відкривається для всіх користувачів, які зареєструвалися на спеціальному майданчику, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа». 

Система електронних торгів Prozorro.Продажі користується довірою українських підприємців уже понад 5 років. Її найголовнішими перевагами є публічність, анонімність, зручність та незаангажованість. Завдяки цьому результати аукціонів є максимально об’єктивними. Дворівневість системи полягає у тому, що вона виконує функцію бази даних, а самі торги проходять на акредитованих майданчиках, інформація на яких відображається дзеркально. Наразі їх нараховується близько 40 штук. 

Чимало ринків уже перейшли на роботу в прозорому режимі. Скоро до них приєднається і арештоване майно. Простий та зручний алгоритм роботи з кожним днем приваблює все більше користувачів до участі в електронних аукціонах. 

 Арештоване майно стане одним із напрямів торгів на майданчику ТОВ УЕБ

Одним із завдань влади на ринку реалізації арештованого майна є формування його єдиного реєстру. А подальшої вільної реалізації активів можна досягати завдяки системі Прозорро.Продажі. Зазвичай у цьому напрямі продають нерухомість, транспорт та інше цінне майно. Серед лідерів по регіонах реалізації Харківщина, Київщина та Одещина.

Пропонуємо вам зареєструватися на офіційному майданчику sale.ueex.com.ua, аби не пропустити початок прозорих торгів арештованим майном. Також підключайте наші боти у Телеграм і Вайбер. Не забувайте слідкувати за новинами на офіційній сторінці ТОВ УЕБ у Facebook