logo-prozorro акредитований майданчик

Як орендувати комунальне майно через аукціон під час воєнного стану

Наприкінці травня поточного року Кабмін ухвалив Постанову №634. Вищезгаданий нормативно-правовий документ регулює умови проведення аукціонів з оренди державного та комунального майна в умовах воєнного стану та визначає особливості тимчасової експлуатації таких активів.

На сьогодні торгівля неприватними об’єктами в електронній торговій системі Прозорро.Продажі здійснюється за спрощеними умовами. Акредитуйтеся на ТОВ “Українська енергетична біржа”, беріть участь в аукціонах та особисто переконайтеся в зручності та швидкості оновлених торгів.

Як здійснюється проведення аукціонів з оренди комунального майна в умовах воєнного стану на Прозорро.Продажі

Постанова №634 передбачає низку змін в умовах тимчасового використання об’єктів:

1. Звільнено від орендної плати користувачів, які:

1.1. Призвані для проходження військової служби (після 24.02.2022 року).

1.2. Експлуатують комунальні активи, що знаходяться на територіях, де немає доступу реєстрів Міністерства юстиції.

2. Компанії, що орендують об’єкт з метою релокації, отримують пільгову ставку (1 грн/метр квадратний) на перші шість місяців.

3. На решті території України орендарі отримують 50-ти % знижку на тимчасове використання неприватних активів.

4. Угоди про оренду, строк дії яких закінчується після 24.02 поточного року, продовжуються автоматично. Однак договір може бути анульований, за бажанням орендаря.

Крім цього, змінено процедуру проведення аукціонів з оренди комунального майна у воєнний стан:

  • строк подачі пропозицій для участі у торгах становить 2 дні, замість стандартних 35-40;
  • реєстраційний внесок скасовано, гарантійний - визначається організатором та не може становити менш як 1% від загальної вартості лоту;
  • переможцем аукціону визначається учасник, що зробив найвищу ставку. Регламентом торгів в ЕТС Прозорро.Продажі на період дії воєнного стану не передбачено додаткових раундів на підвищення цінових пропозицій;
  • за результатами аукціону організатор та переможець підписують відповідний договір з допомогою КЕП. Затвердження документу має відбутися не пізніше, ніж на третю добу після наступного дня, коли було сформовано протокол.

У період воєнного стану оренда державного та комунального майна через аукціони електронної торгової системи Прозорро.Продажі є оптимальним варіантом для користувачів. На сьогодні торгівля на Prozorro.Sale здійснюється за різними напрямами: земельні ділянки, комерційна нерухомість, об’єкти малої приватизації та спиртової галузі, транспортні засоби тощо. Проходьте акредитацію на офіційному майданчику ТОВ “Українська енергетична біржа” та долучайтеся до відкритих аукціонів.

ЕТС Прозорро.Продажі здійснює проведення аукціонів з оренди комунального майна в умовах воєнного стану

Навіть у воєнний час в ЕТС Prozorro.Sale проводяться аукціони з оренди комунального майна. Таким чином система Прозорро.Продажі надає користувачам можливість взяти в тимчасове користування різні об’єкти за справедливими умовами, а також поповнює Держбюджет додатковими коштами.

Долучитися до відкритих аукціонів з оренди комунального майна може кожен, хто попередньо акредитувався на sale.ueex.com.ua. У разі виникнення труднощів з акредитацією, поданням документів чи іншими процедурами, зателефонуйте за номером (044) 337-77-65.

Як швидко знаходити актуальні лоти? Саме для цього фахівці Української енергетичної біржі створили спеціальні Viber- та Telegram-бот, а також Email-розсилку, налаштувавши яку ви будете отримувати оперативну інформацію про появу нового аукціону в системі Прозорро.Продажі.