logo-prozorro акредитований майданчик

Особливості продажу майна на аукціоні у воєнний час

Зараз держава знаходиться в надскладних умовах, що вимагає проведення рішучих кроків для забезпечення максимально ефективного функціонування різних процесів. Відповідні зміни також було внесено до процедури проведення аукціонів з продажу державного та комунального майна у воєнний стан через електронну торгову систему Прозорро.Продажі.

Зокрема максимально спрощено умови допуску учасників до торгів, що допомагає зробити процес реалізації різних активів максимально ефективним. На сьогодні аукціони в електронній торговій системі Прозорро.Продажі є оптимальним варіантом для користувачів, які бажають придбати або взяти в оренду державне та комунальне майно.

Як стати учасником аукціону з продажу майна у воєнний стан

Спрощені умови проведення торгів уже набрали чинності. Вже сьогодні вони застосовуються під час проведення електронних аукціонів з продажу комунальних активів, а також державного майна, реалізація якого здійснюється відповідно до Регламенту електронної торгової системи. Нагадуємо, що для участі в торгах необхідно попередньо акредитуватися на sale.ueex.com.ua.

Основні зміни, які застосовуються для аукціонів з продажу майна у воєнний час:

  1. Зменшено період подання пропозицій для участі в торгах - зі стандартних 35-40 днів до 2-х діб.
  2. Внески:

реєстраційний - скасовано

гарантійний - встановлюється організатором аукціону (не менш як 1% від вартості лоту);

    3. За результатами торгів сторони мають підписати договір не пізніше, ніж через три дні після наступної доби, коли було сформовано протокол. Усі документи затверджуються кваліфікованим електронним підписом.

    4. Переможець аукціону, як і раніше, визначається системою автоматично - за найвищою ставкою. Однак на період дії воєнного стану в Регламенті ЕТС не передбачено будь-яких додаткових раундів на підвищення цінових пропозицій.

Зауважте, що оновлені умови не враховуються під час проведення аукціонів з продажу земельних ділянок та об’єктів малої приватизації.

Електронні торги в системі Прозорро.Продажі на сьогодні виконують дві важливі функції: економічну, поповнюючи Держбюджет додатковими коштами та соціальну, демонструючи громадянам відкритість господарського сектору України в цілому.

Продаж майна у воєнний час здійснюється через аукціони Прозорро.Продажі

Prozorro.Sale є надзвичайно успішним проектом, який сьогодні дозволяє цілком легально, безпечно та вигідно реалізовувати державні, комунальні та приватні активи. Навіть в умовах воєнного стану в електронній торговій системі Прозорро.Продажі відбуваються аукціони. Загалом з кінця лютого поточного року на Prozorro.Sale проведено більш як 14 000 торгів, з яких держава отримала майже 650 млн грн доходу.

Основна перевага Прозорро.Продажі - незалежність та простота. Аукціони в системі проходять у зручному електронному форматі, що дозволяє учасникам подавати документи та здійснювати торгівлю дистанційно. Отримати доступ до торгів надзвичайно просто - достатньо акредитуватися на sale.ueex.com.ua.

В умовах воєнного стану на аукціонах Prozorro.Sale здійснюється продаж різного майна. Переглянути повний перелік напрямів ви можете за посиланням.

Українська енергетична біржа турбується про своїх клієнтів, створюючи комфортні умови для участі у торгах. Зокрема фахівці нашого майданчика пропонують налаштувати Email-розсилку та Viber- i Telegram-бот, щоб отримувати оперативну інформацію про майбутні аукціони з продажу та оренди майна.