logo-prozorro акредитований майданчик

У Львові необроблена деревина продається на біржових аукціонах

Згідно з чинним законодавством, кожен аукціон з продажу необробленої деревини у Львові та інших населених пунктах України проводиться на товарних біржах, що отримали відповідну ліцензію. До цього кроку український уряд підштовхнула непрозорість процесу реалізації заготовлених лісоматеріалів, а також жорстка вимога подолати корупцію з боку власних громадян та міжнародних партнерів.

Головні особливості прозорого аукціону з продажу необробленої деревини у Львові

Різні види лісоматеріалів і раніше продавались на електронних аукціонах, зокрема на ТОВ «Українська енергетична біржа». Однак з 01 липня 2021 року ця вимога стала обов’язковою. Вже зараз лісгоспи, що підпорядковуються Держлісагентству, з різних куточків нашої держави в обов’язковому порядку реалізують всю заготовлену деревину та вироблені пиломатеріали на біржових торгах.

До цього у більшості випадків лісозаготівельні підприємства співпрацювали з покупцями напряму, занижуючи ціни та приховуючи реальні прибутки. Внаслідок подібного нехтування законодавчо встановленими правилами держава зазнавала значних збитків, у той час як окремі чиновники примножували свої статки. Однак з моменту впровадження нових правил лісгоспи значно збільшили власний дохід, а замовники - отримали право купити товар за реальною ринковою ціною.

Головними перевагами використання біржових аукціонів з продажу необробленої деревини у Львові є чесність та неупередженість. Більше ніяких поборів і відкатів. Щоб перемогти у торгах, вам необхідно акредитуватися на біржі ТОВ “Українська енергетична біржа” та отримати усю потрібну інформацію у персонального менеджера. Специфіка таких аукціонів полягає у тому, що учасники роблять свої ставки анонімно. Тож організатор до останнього не знає ім’я переможця.

ТОВ «Українська енергетична біржа» запрошує до участі в аукціоні з продажу деревини у м. Львів

Завдяки відкритим біржовим торгам Україна поступово долає корупцію. Прозорі аукціони створюють вільну конкуренцію – за таких умов кожен учасник змушений грати за чіткими правилами, а виставлені на продаж товари збувають за ринковими цінами. Сьогодні на товарній біржі ТОВ “Українська енергетична біржа” можна купити різні енергоресурси, серед яких зокрема й паливна деревина, та якісні пиломатеріали.

Зараз прибуток, отриманий від прозорої реалізації лісу, відображає реальні ринкові процеси. Щомісячно лісгоспи, продаючи деревину та пиломатеріали на ТОВ “УЕБ” отримують сотні мільйонів гривень. І ця цифра регулярно збільшується, адже кількість охочих долучитися до прозорих лісових торгів постійно зростає.

Цікавитеся аукціоном з продажу необробленої деревини у м. Львів? Скористайтеся послугами ТОВ «УЕБ»! Високий рівень обслуговування, постійне оновлення даних про торги, зручний функціонал та надійна технічна підтримка – наші беззаперечні переваги. Щоб бути в курсі останніх новин, підписуйтеся на нашу Email-розсилку, а також отримуйте сповіщення про оголошення торгів у спеціальному Вайбер- та Телеграм-боті.