logo-prozorro акредитований майданчик

Проведення аукціону з продажу необробленої деревини у Рівному

Відповідно до Закону “Про організовані товарні ринки”, кожен аукціон з продажу необробленої деревини у м. Рівне та інших населених пунктах сьогодні проводиться на ліцензованих товарних біржах. Це рішення було ухвалене для залучення більшої кількості покупців. Також проведення торгів у онлайн-форматі зробить реалізацію лісу, заготовленого державними підприємствами, значно прозорішою, знищивши старі корупційні схеми.

Нові правила продажу необробленої деревини у Рівному та інших містах України на аукціонах

Необробленою деревиною називають лісоматеріали, отримані шляхом розділення на частини цілих стовбурів і колод для подальшої переробки. Відповідно до Закону №738-IX, починаючи з 01 липня 2021 року вся деревина рівненських лісгоспів реалізується на ліцензованих товарних біржах на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа». 

Всього у Рівненській області працюють 19 лісозаготівельних господарств, причому діяльність багатьох із них неодноразово пов’язувалась зі скандалами та корупційними махінаціями. Зараз до публічних біржових торгів долучаються усі підприємства, що підпорядковуються Державному агентству лісових ресурсів України.

Нововведення виявилося надзвичайно успішним. За 18 місяців функціонування проекту на ліцензованих товарних біржах, зокрема на ТОВ “Українська енергетична біржа”, відбулося декілька тисяч публічних аукціонів, сумарний дохід від яких вже перевищив 20 млрд грн. З таким підходом українські лісгоспи нарешті перестануть бути збитковими, а отримані прибутки замість банального розкрадання регулярно наповнюватимуть держбюджет.

Подати заявку на електронний аукціон з продажу необробленої деревини у Рівному на ТОВ УЕБ

Вже перший рік біржової торгівлі деревиною продемонстрував всі свої переваги. Завдяки конкурентному підходу нарешті вдалося створити справедливі умови для формування ринкової ціни на лісопродукцію. Крім того підприємства-замовники перестали бути залежними від бажань окремо взятого лісгоспу, адже тепер процес реалізації лісу є чітко регламентованим та відображає лише реальні дії учасників ринку.

Кожен успішний аукціон з продажу необробленої деревини у Рівному, Житомирі, Вінниці та інших містах України доводить, що наша держава може існувати без поборів і корупції. Чимало підприємців прагнуть вести чесну гру і в цьому їм допомагає ТОВ «Українська енергетична біржа». У нас є все необхідне для того, щоб ви перемогли в торгах:

  • команда висококваліфікованих спеціалістів;
  • зручна електронна торгова система;
  • досконала технічна підтримка;
  • колосальний досвід проведення біржових операцій;
  • велика база навчальних матеріалів.

Щоб бути в курсі усіх подій, пов’язаних з лісовими аукціонами, підпишіться на офіційну сторінку ТОВ «Українська енергетична біржа» у Facebook та нашу щотижневу Email-розсилку. Також ви можете скористатися зручним Viber- та Telegram-ботом, відсортувавши усі торги за потрібними категоріями.