logo-prozorro акредитований майданчик

Аукціон з реалізації арештованого майна на Прозорро.Продажі

17 грудня 2021 р. ДП «Прозорро.Продажі» повідомило про роботу над проектом з проведення електронних аукціонів арештованого майна, запуск якого планують здійснити у І півріччі 2022 р. Це гарантує чесність та повну прозорість торгів, реалізація лотів на яких принесе державі десятки мільйонів гривень чистого прибутку.

Аукціон арештованого майна в електронній системі Prozorro.Sale

Ще у серпні 2020 року Міністерство юстиції оприлюднило наказ, згідно з яким діюча система реалізації арештованого майна призначалася організатором електронних аукціонів з його продажу. В той час як Прозоро.Продажі стає адміністратором таких торгів і має забезпечувати технічну сторону їх проведення.

Відповідно до ЗУ «Про виконавче провадження», на аукціон з арештованого майна виставляються рухомі і нерухомі активи, які належали боржнику та підлягають примусовому стягненню. З 2015 року право проводити торги вилученим майном належало державній структурі, що підпорядковувалася безпосередньо Міністерству юстиції. Її головним завданням є організація виконання примусових рішень, винесених судами, іншими відповідальними органами та посадовими особами.

Сама ідея продажу арештованого майна на аукціоні, що проводиться в інноваційному електронному форматі, має на меті формування ефективного робочого інструменту з реалізації конфіскованих активів. Однак з часом існуюча методика дискредитувала себе. Владу почали звинувачувати у зловживаннях та численних корупційних махінаціях. Відтак було прийнято рішення залучити до організації аукціонів з реалізації арештованого майна електронну систему Прозорро.Продажі разом з підключеними до неї майданчиками на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа».

Вже зараз дві структури працюють над взаємною інтеграцією, тож у подальшому такі торги стануть не лише надійними, а й прибутковими. Запорукою успіху є повна прозорість процедури та її доступність. Значна кількість учасників допоможе підвищити ціну на подібні активи, збільшуючи потенційні надходження до державного бюджету.

Взяти участь в аукціонах з продажу арештованого майна на майданчику sale.ueex.com.ua

Невід’ємною частиною торгової системи Prozorro.Sale є кілька десятків спеціалізованих електронних майданчиків, таких як ТОВ УЕБ. Виконавши реєстрацію на останньому, ви отримаєте доступ до сотень аукціонів з продажу арештованого майна, житлової і комерційної нерухомості, земельних ділянок, транспортних засобів, потужних промислових комплексів, металобрухту та інших рухомих і нерухомих активів.

Персональний менеджер відповість на усі запитання, а також допоможе обрати перспективні лоти і правильно подати заявку на участь у торгах. Слідкуйте за оголошенням нових аукціонів з продажу арештованого майна на офіційній сторінці ТОВ «Українська енергетична біржа» у Facebook, підписавшись на щоденну E-mail-розсилку та наші боти у Telegram і Viber. Обирайте цікаві об’єкти, робіть ставки та перемагайте!