logo-prozorro акредитований майданчик

Липа-кругляк та її ціна в Україні на біржових торгах

Сьогодні розвиток будівельної справи у світі досягнув свого максимуму за весь історичний період. Збільшується чисельність населення, а відповідно й зростає попит на різні товари та послуги. Особливо велика потреба людства сьогодні в житлі.

Для будівництва необхідна величезна кількість різних ресурсів, одним із яких є деревина. Навіть сьогодні вона залишається ледь не головним конструкційним матеріалом. Зараз ви можете купити лісоматеріали в різних куточках України абсолютно легально. Для цього достатньо бути клієнтом однієї із бірж, що мають відповідну ліцензію. Саме такою є ТОВ “Українська енергетична біржа”. Після акредитації на офіційному сайті біржі ви зможете переглянути актуальні лоти, порівняти ціну липи-кругляка та інших видів лісоматеріалів, взяти участь у торгах тощо.

На ТОВ УЕБ липа-кругляк продається за ринковою ціною

Ще декілька років тому реалізація лісопродукції в Україні відбувалася за досить закритою процедурою. Мова про те, що весь продаж необробленої деревини проходив за прямими договорами без аукціонів. Саме відсутність конкуренції у боротьбі за лоти унеможливлювала формування адекватної ринкової ціни на липу-кругляк в Україні. Далі більш детально поговоримо про особливості вищезгаданого виду лісопродукції.

Сьогодні у будівництві найчастіше використовуються хвойні породи деревини та деякі листяні. Серед останніх особливе місце посідає липа, яка цінується насамперед за легкість обробки. Саме простота роботи з липовими пиломатеріалами визначає її широке застосування у виробництві конструкційних матеріалів, меблів, різних декоративних предметів інтер’єру.

Варто також згадати про те, що деревина липа вважається однією із найкращих за співвідношенням “якість/ціна”. Так, при досить невисокій вартості пиломатеріали цієї породи володіють чудовими якостями:

  • приємний світлий відтінок деревини, який не вигорає;
  • легкість сушки, що зумовлено рівномірністю розподілу вологи по стовбуру;
  • майже повна відсутність дефектів тощо.

Щодо ціни за куб кругляка липи то вона є різною, адже залежить від низки факторів: довжини, діаметру, складу, класу, регіону тощо. Однак ми вкотре зазначаємо, що найкращі та найвигідніші варіанти ви завжди можете знайти в електронній торговій системі Української енергетичної біржі.

Ціна на кругляк липи на аукціонах торгової біржі ТОВ УЕБ

Згідно з Законом №738-IX, реалізація необробленої деревини відбувається в електронному форматі через ліцензовані торгові біржі. Однією з таких є ТОВ “Українська енергетична біржа”, яка першою отримала відповідне право.

Для участі в торгах з продажу деревини вам потрібно акредитуватися на офіційному сайті УЕБ. Там ви зможете переглядати всю інформацію про аукціони, а також порівнювати ціну на липу-кругляк в різних регіонах України.

Як швидко відстежувати нові лоти? Для цього вам достатньо налаштувати наші спеціальні боти в Telegram та Viber. Також долучайтеся до офіційної сторінки УЕБ у Facebook, де ми регулярно публікуємо новини про майбутні торги. Нагадуємо, що у разі виникнення будь-яких труднощів ви можете звернутися за допомогою до наших фахівців, зателефонувавши за номером (044) 35-77-537.