logo-prozorro акредитований майданчик

Деревину дров’яну НП МЛ та ТЛ можна купити на аукціонах УЕБ

Дров’яна деревина являє собою круглі або колоті лісоматеріали, які непридатні для виготовлення корисних пиломатеріалів, шпону, сірників шляхом пиляння, стругання чи лущення. Також така продукція не використовується для будівництва в круглому вигляді, для виробництва целюлози, сортиментів для кріплення гірничих виробок, дубильних екстрактів, елементів мостів, гідротехнічних споруд. У вас є можливість купити деревину за вигідною ціною на електронних аукціонах, організованих ТОВ “Українська енергетична біржа”.

Деревина дров’яна для різноманітного призначення реалізується в системі ets.ueex.com.ua

Дров’яна деревина призначена для промислового або непромислового використання. Це хвойні або листяні лісоматеріали у вигляді очищених від сучків колод з корою. Сфери застосування цієї сировини: виробництво теплової та електричної енергії, виготовлення стружок, трісок, деревних плит тощо.

Деревина дров’яна НП МЛ або ТЛ використовується як паливо для різних побутових пристроїв (системи центрального опалення, печі, каміни). Поставляється вона на вимогу замовника розрізана вздовж чи впоперек, або колота.

З лісом-кругляком перед поставкою споживачеві чи виставленням лоту на аукціон проводять наступні операції: облік, обмір, маркування, перевірка якості та об’єму. Лісоматеріали складають в штабелі і розсортовують за розміром, породою, діаметром, класом якості. 

Для позначення сортименту (призначення) деревини використовують вказівки:

  • ПС – виготовлення авіаційних пиломатеріалів;
  • ПП – вироблення лижних заготовок;
  • Л – для лущення і стругання;
  • С – будівництво, опори ліній зв’язку та електропередач, переробка на рудстійку;
  • СК – для використання в круглому вигляді, наприклад, для виготовлення гідротехнічних споруд;
  • К – для вироблення целюлози і балансів (деревної маси).

Дров’яна деревина реалізується на Українській енергетичній біржі

Працюючи в електронній торговій системі Української енергетичної біржі, ви маєте змогу знайти лоти дров’яної деревини найрізноманітніших видів, порід та класів якості для будь-якого призначення.

ЕТС, розроблена фахівцями УЕБ, стала надійним механізмом реалізації лісопродукції. Вона працює за процедурою публічного аукціону, який забезпечує чесні конкурентні відносини та встановлення справедливої ринкової ціни. 

Для участі у торгах необхідно виконати кілька простих кроків. Для початку пройдіть акредитацію на сайті ueex.com.ua, щоб отримати доступ до електронної торгової системи з вигідними аукціонами з продажу лісу по всій Україні. Після цього необхідно сплатити обов’язкові внески та подати заявку на участь у торгах.

Для того, щоб зробити пошук актуальних аукціонів ще комфортнішим, наші спеціалісти розробили лісові Viber- та Telegram-бот. Також підключайте Email-розсилку Української енергетичної біржі та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook.