logo-prozorro акредитований майданчик

 Чи працює електронна торгова система Prozorro.Sale під час воєнного стану

Для підприємців надзвичайно актуальною є оренда державного та комунального майна. На сьогодні є різні сервіси, що надають можливість взяти неприватні активи в тимчасове використання. В умовах воєнного стану аукціони з оренди державного та комунального майна в електронній торговій системі (далі - ЕТС) Прозорро.Продажі є найбезпечнішим та найвигіднішим варіантом.

По-перше, модуль Prozorro.Sale є повністю автоматизованим та публічним, що унеможливлює будь-які втручання сторонніх осіб в кінцевий результат торгів. По-друге, на офіційних майданчиках на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа” щоденно публікуються сотні нових пропозицій, що надає потенційним орендарям можливість вибору. По-третє, використовуючи електронну торгову систему Прозорро.Продажі ви можете бути впевнені в безпечності угоди, яка укладається за результатами аукціону.

Проводити торгівлю на майданчиках Prozorro.Sale надзвичайно просто. Акредитація на sale.ueex.com.ua, подання необхідних документів та власне участь в аукціонах не вимагає від користувача додаткових зусиль, адже всі ці процедури здійснюються в онлайн форматі буквально в два кліки.

Електронна торгова система (ЕТС) Прозорро.Продажі в умовах воєнного стану - основні зміни

Державне підприємство “Прозорро.Продажі” є адміністратором однойменної ЕТС. Простими словами - Prozorro.Sale відповідає за організацію та процедуру проведення торгів з продажу та оренди державного, комунального та приватного майна.

Для великої кількості користувачів є актуальною інформацію про те, чи проводяться під час воєнного стану аукціони через електронну торгову систему Прозорро.Продажі. Відповідь - так. До того ж , Prozorro.Sale докладає максимум зусиль, щоб зробити аукціони комфортнішими, спрощуючи умови їх проведення. Зокрема до функціонала ЕТС внесено наступні зміни:

  1. Період подання пропозицій для участі в аукціоні скорочено до 2-х днів.
  2. За результатами торгів усі необхідні документи затверджуються за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  3. Організатор та переможець аукціону мають підписати договір не пізніше, ніж через три дні після доби, коли було сформовано протокол.
  4. Реєстраційний внесок скасовано. Щодо внеску гарантійного, то він не може становити менш як 1% від вартості лоту та визнається організатором аукціону.
  5. Переможцем торгів стає учасник, що зробив найвищу цінову пропозицію. Під час воєнного стану регламентом ЕТС не передбачено додаткових раундів чи підвищення ставок.

Наголошуємо, що вищеназвані зміни не стосуються торгів з реалізації земельних ділянок та об’єктів малої приватизації.

В умовах воєнного стану в електронній торговій системі Прозорро.Продажі публікуються нові аукціони з продажу та оренди різного майна. На сьогодні торгівля на Prozorro.Sale здійснюється за наступними напрямами: земельні ділянки, комерційна нерухомість, об’єкти малої приватизації та спиртової галузі, металобрухт, транспортні засоби та вагони тощо. За посиланням доступний повний перелік аукціонів.

Як функціонує електронна торгова система Прозорро.Продажі в умовах воєнного стану

В умовах воєнного стану в електронній торговій системі Прозорро.Продажі продовжують проводитися аукціони з оренди та продажу державного, комунального та приватного майна. На акредитованих майданчиках на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа” у тимчасове користування надаються об’єкти нерухомості, вагони та інші активи.

Взяти участь в аукціонах з оренди майна може кожен, хто попередньо акредитувався на sale.ueex.com.ua. У разі виникнення труднощів з акредитацією, поданням документів чи іншими процедурами - звертайтеся в службу підтримки Української енергетичної біржі за номером (044) 337-77-65.

Також УЕБ робить максимальною простим процес пошуку необхідного об’єкта. Підключайте Email-розсилку та Viber- i Telegram-бот, щоб отримувати оперативну інформацію про актуальні аукціони.