logo-prozorro акредитований майданчик

Доступна ціна на пиломатеріали на Українській енергетичній біржі

Наразі реалізація пиломатеріалів в Україні відбувається за новими нормами, які передбачають виставлення усього заготовленого лісу на електронні біржові торги. Оновлена процедура продажу необробленої деревини дозволяє надзвичайно ефективно збувати важливий ресурс за його реальною ринковою вартістю.

Більше ніяких кулуарних домовленостей і незаконних схем. Всі державні лісгоспи тепер мають реалізовувати свою продукцію виключно через публічні аукціони, як це роками роблять постійні клієнти Української енергетичної біржі.

Продаж пиломатеріалів активно проходить на онлайн-торгах

біржі ТОВ «УЕБ»

Пиломатеріали створюються шляхом поділу цілих стовбурів і колод на частини, які потім продають для подальшої переробки. До введення в дію Постанови уряду про реалізацію деревини на електронних аукціонах діяльність багатьох лісгоспів пов’язувалась із тіньовими махінаціями та хабарями.

Після прийняття відповідних норм лісові організації мають виставляти пиломатеріали, купити які може кожен бажаючий, зокрема деревообробні компанії, на публічні біржові торги.

Успіх від реформ у сфері зеленого бізнесу очевидний. Так, за листопад 2022 року на Українській енергетичній біржі проведено 978 дійсно прозорих аукціонів з продажу необробленої деревини. Дохід завершених торгів на сьогодні складає більше 237 млн. грн. Ця сума поповнила місцеві бюджети різних рівнів.

Отже, реалізація лісу – це надзвичайно прибутковий і перспективний напрямок, який потрібно розвивати. Якщо влада продовжуватиме таку політику стосовно лісових господарств, то вони перестануть бути збитковими через тотальне розкрадання, а доходи від продажів покращать економічну ситуацію країни.

Ціна на пиломатеріали на електронних аукціонах біржі УЕБ

Вагома роль у боротьбі за чесний ринок лісових ресурсів належить і торговій біржі ТОВ «Українська енергетична біржа». Загалом же, наприклад, лише у липні 2022 року внесок до держбюджету від продажів пиломатеріалів та різноманітної деревини на усіх ліцензованих товарних біржах сукупно перевищив 1,13 млрд. грн.

Наша торгова онлайн-платформа є надзвичайно зручною та має якісну технічну підтримку. Серед переваг нашої компанії – значний досвід проведення біржових операцій та чимала база навчальних матеріалів. З ними ви можете ознайомитися на YouTube-каналі ТОВ «Українська енергетична біржа» та нашому сайті ueex.com.ua. Тут ви також знайдете актуальний розклад біржових аукціонів з реалізації заготовленого лісу і зможете пройти нескладний процес отримання акредитації для подальшої участі у торгах.

Детальніше ви можете дізнатися про біржові аукціони з продажу лісу-кругляка від наших консультантів за телефоном (044)357-75-37. Налаштовуйте E-mail-розсилку від біржі ТОВ «УЕБ» та долучайтеся до нашої сторінки у Facebook. Щоб відслідковувати появу нових лотів, підключайте зручний Telegram-бот. Він не тільки відсортує аукціони за категоріями чи регіоном, а й нагадає про час проведення торгів.

Задовольнити запит “Куплю пиломатеріали за вигідними цінами” можна з легкістю на торговій платформі ТОВ “Українська енергетична біржа”!