logo-prozorro акредитований майданчик

Як купити арештоване майно в Україні на майданчику ТОВ УЕБ 

Як сьогодні можна купити арештоване майно за прозорою процедурою? Незабаром система Прозорро.Продажі стане адміністратором таких торгів. Про це Міністерство Юстиції підписало відповідний наказ ще у 2020 році. Однак більше року цей ринок все ще перебував у статусі перспективного для прозорої системи та електронних майданчиків. 

Через зростання кількості вилученого Державною виконавчою службою майна перші аукціони в цьому напрямі на Prozorro.Sale обіцяють уже в першому півріччі 2022 року. Це дозволить розширити коло потенційних покупців.

 Як купити арештоване майно на публічному електронному аукціоні

З 2015 року існує електронна система, яку розробили спеціально для продажу арештованого майна. На ринку вона є монополістом, що негативно впливає на перебіг та результати торгів. Неодноразово в її сторону летіли звинувачення в корупції та «договорняках». У 2020 році влада вирішила подолати непрозорість аукціонів шляхом призначення їхнім адміністратором ДП «Прозорро.Продажі». 

Якщо раніше ціни на лоти з арештованим майном свідомо занижувалися, а організатори торгів могли підлаштовуватися під конкретного покупця, то незабаром завдяки системі Прозорро.Продажі між учасниками буде існувати чесна конкуренція за об’єкти. Вона є сучасним механізмом електронних аукціонів з реалізації державних і комунальних активів. Тепер замість того, щоб припадати пилом, вони приносять регулярні доходи до державного бюджету.

Електронна система Prozorro.Продажі працює за принципами відкритості та незаангажованості. Публічні онлайн-аукціони відразу завоювали довіру вітчизняних підприємців та отримали визнання не лише серед українських, а й серед світових експертів. За 5 років було проведено близько 443 тисяч торгів, кількість учасників яких досягла майже 50 тисяч. А сумарна сума доходу до бюджетів різних рівнів на сьогодні перевищує 60 млрд грн.

Де купити арештоване майно за новою процедурою? Торги відбуватимуться на офіційних майданчиках, які мають акредитацію ДП «Прозорро.Продажі». Таким є ТОВ «Українська енергетична біржа». Для участі потрібна лише попередня реєстрація.

 Купити арештоване майно в Україні через систему Прозорро.Продажі

Для того, щоб купити арештоване майно в Україні, раніше треба було скористатися єдиною онлайн-системою, яка по суті не могла забезпечити прозору роботу ринку. Через корупційні схеми Держбюджет втрачав великі суми.

Незабаром цей напрям економіки стане частиною Prozorro.Продажі, що змінить ситуацію в позитивне русло. Долучайтеся до чесної реалізації арештованих об’єктів через майданчик sale.ueex.com.ua. Наші кваліфіковані менеджери допоможуть вам підготуватися до електронних торгів та розробити переможну стратегію. Для того, щоб поставити свої питання, телефонуйте за номером (044) 337-77-65. 

Також ви можете налаштувати за вибраними параметрами Telegram- та Viber-боти і отримувати моментальні сповіщення про появу лотів на Прозорро.Продажі.