logo-prozorro акредитований майданчик

Ціна за куб кругляка сосни на Українській енергетичній біржі

Сьогодні кожен бажаючий може купити кругляк сосни на ліцензованих товарних біржах, зокрема, ТОВ «Українська енергетична біржа». Продаж необробленої деревини за новими правилами тут розпочався з 01 липня 2021 року та з кожним місяцем набирає обертів.

Купити ліс-кругляк сосни на організованих біржових торгах

Ідея проведення аукціонів з продажу необробленої деревини на ліцензованих товарних біржах показала свій беззаперечний успіх та ефективність. Якщо раніше тільки деякі вітчизняні лісові господарства реалізовували ліс-кругляк на публічних торгах, то тепер для усіх підприємств це стало обов’язковим.

На даному етапі уся лісозаготівельна галузь проходить через кардинальні реформи. І фахівці Української енергетичної біржі докладають чимало зусиль для створення дієвих механізмів по забезпеченню необхідною сировиною і деревообробних компаній, і населенні, і соціальної сфери та військово-промислового комплексу.

Електронні торги необробленою деревиною на біржі ТОВ «УЕБ» проводяться мало не щодня. Усього менше, ніж за півтора року, на аналогічних торгових платформах було оголошено сотні дійсно прозорих аукціонів, на які зареєструвалися 2 400 підприємств. Дохід завершених продажів перетнув позначку у 1,3 млрд. грн. Ця чимала сума пішла на розвиток сфери лісництва, а не у кишені чиновників, що безумовно є нашою спільною перемогою.

Вже кілька років ми успішно працюємо на ринку деревини і не збираємось зупинятися на досягнутому. Наприклад, у листопаді 2022 року свою сировину на біржові торги, організовані УЕБ, виставили лісгоспи з 10 областей України. Загалом за місяць тут було реалізовано 200 тисяч кубометрів необробленого лісу, а дохід від нього у бюджети різних рівнів досяг майже 543 млн. грн.

Від звичайних торгів «з-під молотка» така процедура продажів відрізняється тим, що кожен учасник надає потрібний пакет документів, переглянути які може будь-який громадянин чи контролююча організація. Крім цього, у публічному доступі знаходиться інформація про результати аукціону, а також всі бажаючі можуть бути присутні на аукціонах в режимі реального часу. Такі процеси допомагають ліквідувати корупційні схеми під час продажу деревини в Україні.

Лоти лісу-кругляка сосни та ціна на них на Українській енергетичній біржі

На ліцензованій платформі ТОВ «Українська енергетична біржа» ліс-кругляк сосни найбільше продають у таких областях:

  • Київська;
  • Волинська;
  • Житомирська;
  • Івано-Франківська;
  • Тернопільська;
  • Хмельницька;
  • Чернівецька;
  • Кіровоградська;
  • Чернігівська;
  • Львівська.

Для того, щоб взяти участь в онлайн-торгах необробленою деревиною на УЕБ, перш за все потрібно отримати акредитацію на сайті ueex.com.ua. Оберіть потрібний аукціон у відповідному розділі - https://www.ueex.com.ua/auctions-calendar/neobroblena-derevina-ta-pilomateriali/neobroblena-derevina/ .

Більше інформації про електронні торги лісом ви можете дізнатися від наших консультантів за телефоном (044)35-77-537. Також встановлюйте Telegram-бот, налаштуйте підписку за смаком і отримуйте сповіщення про аукціони. Долучайтеся до сторінки ТОВ «УЕБ» у Facebook, де на вас чекають новини у сфері продажу лісових ресурсів і не тільки.