logo-prozorro акредитований майданчик

Ціна на ліс-кругляк формується на біржових торгах

Починаючи з липня 2021 року в Україні великі деревообробні комбінати і малий приватний бізнес можуть купити ліс-кругляк цілком прозоро та без жодних хабарів. Для цього необхідно стати акредитованим членом будь-якої з ліцензованих товарних бірж (наприклад, ТОВ “Українська енергетична біржа”), обрати потрібні лоти та перемогти в електронному аукціоні. Об’єднання зусиль уряду та Державного агентства лісових ресурсів України зводить нанівець намагання старих чиновників повернути собі колишню владу, робить торги дійсно чесними і доступними усім бажаючим.

Куплю ліс-кругляк на аукціоні, організованому ТОВ “Українська енергетична біржа”

Ліс-кругляк – це узагальнена назва усіх лісоматеріалів, заготовлених державними лісгоспами. Подібна сировина користується значним попитом, адже її використовують у будівництві, для виготовлення меблів, елементів декору, кухонного приладдя, виробів народного промислу.

Раніше в Україні купити ліс-кругляк можна було здебільшого у керівників лісозаготівельних підприємств. Однак цей спосіб створював безліч проблем – недобросовісні чиновники часто користувалися своїм положенням, навмисно завищуючи ціни та вимагаючи з покупців незаконні відкати.

Лише за офіційною статистикою тіньовий ринок деревини в країні сягав 20%, а це мільярди гривень щороку. Переломити ситуацію вдалося завдяки товарним біржам, за допомогою яких в Україні успішно реалізуються різні активи та ресурси.

Біржові торги - надзвичайно ефективний механізм збуту майна. Досягти високих показників реалізації активів вдається завдяки конкурентному підходу, що дозволяє організатору торгів отримати ринкову ціну за свій товар. Крім цього, кожен учасник на 100% впевнений у чесності та прозорості процедури, а за придбання найвигідніших лотів тепер не треба платити хабарі.

Ціна лісу-кругляка в електронній торговій системі ets.ueex.com.ua

Від початку дії проекту, започаткованого урядом спільно з Державним агентством лісовим ресурсів України, вже знайшлося чимало бажаючих купити ліс-кругляк на відкритих онлайн-торгах. Так, усього за перший рік біржова торгівля деревиною дозволила лісгоспам отримати понад 15 млрд грн доходу. Активну участь у торгах також приймали клієнти ТОВ «УЕБ».

Зараз на біржові торги виставляються лоти лісгоспами з усією країни. Щоб не пропустити будь-які оновлення, які стосуються продажу лісу-кругляку в Україні, підписуйтеся на нашу Email-розсилку та офіційну сторінку ТОВ «Українська енергетична біржа» у Facebook

Також ми створили зручний Viber- та Telegram-бот, завдяки яким ви своєчасно дізнаєтеся про оголошення нових торгів необробленою деревиною – достатньо лише підписатися на потрібну категорію та вчасно перевіряти отримані сповіщення.