logo-prozorro акредитований майданчик

Реалізація лісу за прозорою ціною на торгах ТОВ УЕБ

Реалізація лісу на прозорих біржових аукціонах стала одним із найважливіших рішень лісової галузі останніх років. Беручи участь у таких торгах, ви укладаєте на 100% безпечну угоду та в подальшому убережете себе від неприємних сюрпризів. Запорукою вдалого аукціону є ліцензовані товарні біржі, зокрема ТОВ «Українська енергетична біржа».

Прозорі механізми реалізації лісу - як біржова торгівля деревиною змінила вітчизняну лісову галузь

Торги деревиною – це надзвичайно перспективний напрям біржової торгівлі. Його відкрили 01 липня 2021 року, згідно з Законом “Про організовані товарні ринки”. З цього дня представники малого, середнього та великого бізнесу почали купувати сировину на публічних онлайн-аукціонах.

Чому була прийнята така реформа? Раніше продаж необробленої деревини здійснювався за прямими угодами, наслідками яких стали переплати та тіньові схеми. Тепер завдяки системі біржових торгів корумпованість на ринку лісоматеріалів вдалося ліквідувати.

Переведення торгівлі деревиною на товарні біржі кардинально змінили правила гри. Завдяки впровадженню біржами сучасних програмних продуктів, якими є електронні торгові системи на зразок ets.ueex.com.ua, вдалося значно спростити та покращити процес реалізації лісу.

Біржова торгівля передбачає відкритість інформації про торги для всіх охочих, чесний та ефективний продаж лісоматеріалів та недопущення порушень встановлених правил. За цим слідкують відповідні контролюючі органи.

Через процедуру відкритого аукціону лісгоспи вже зараз продають різні види лісопродукції, зокрема необроблену дереву та пиломатеріали. Переглянути перелік доступних лотів в електронній торговій системі УЕБ ви можете за посиланням.

Продаж лісу за прозорими умовами на ліцензованій біржі ТОВ УЕБ

Сьогодні в Україні державні лісгоспи зобов’язуються продавати весь обсяг заготовленого лісу на ліцензованих біржах, однією з яких є ТОВ «Українська енергетична біржа».

Лише за перший рік біржової торгівлі лісом (з липня 2021 року по липень 2022 року) лісові господарства реалізували необробленої деревини на понад 15 млрд грн. Сьогодні ця цифра є значно більшою, адже з червня поточного року пиломатеріали також продаються виключно на ліцензованих біржах. Відтепер всі ці кошти йдуть не до кишень чиновників та зацікавлених осіб, а на розвиток лісової галузі в Україні. 

Для перемоги на торгах обирайте надійну біржу, де працюють справжні професіонали. Саме такою є Українська енергетична біржа. Якщо вам потрібна кваліфікована підтримка на будь-якому етапі аукціону – від акредитації на сайті ueex.com.ua до останнього переможного кроку, – телефонуйте за номером (044) 35-77-537.

Отримувати інформацію про актуальні торги допоможуть зручні лісові Viber- та Telegram-бот. Дізнавайтеся першими про появу нових лотів завдяки нашій Email-розсилці. Не забувайте приєднатися до офіційної сторінки ТОВ «Українська енергетична біржа» у Facebook.