logo-prozorro акредитований майданчик

Деревину з нижнього складу можна купити на біржових торгах

Нижні склади використовуються для тимчасового зберігання деревини, її первинної обробки та відвантаження лісопродукції споживачам. На цій території проводять такі операції, як обкоркування та розкряжування хлистів на сортименти. Цей склад є одним з основних цехів лісозаготівельного підприємства. Його організовують на кінцевому пункті доріг. Там мають бути створені всі умови для комплексної механізації та автоматизації виконуваних процесів.

Купити деревину з нижнього, верхнього чи проміжного складу можна на ліцензованих товарних біржах на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа», взявши участь у відкритому аукціоні. Таким чином ви станете підприємцем, що дбає про справедливе лісокористування та ліквідацію корупційних схем на вітчизняному лісовому ринку.

Нижній склад – де та для чого його організовують

Нижній склад – це сучасне високомеханізоване лісообробне підприємство, що займає площу близько 15 тис. м². Середньодобовий запас лісоматеріалів на подібних територіях складає приблизно 30 тис. м³.

Особливістю такого складу є те, що сортувальні транспортери працюють без обмежувальних стовпів. Це дозволяє формувати пачкові штабелі краном-екскаватором. 

Якщо склад розташований поруч із залізничними коліями, то до комплексу його робіт входять наступні операції:

  • розвантаження транспорту;
  • подача хлистів на обробку;
  • штабелювання деревини;
  • завантаження лісоматеріалів у вагони широкої колії.

Якщо він розміщений поряд із річкою, то сюди ще додається скидання деревини на воду і її завантаження на судна.

Хлисти, які доставили на нижній склад, розвантажують або на лінії оброблення, або в буферний запас. Після сортування сировину укладають в штабелі. У такому вигляді вони залишаються до моменту відвантаження. Обслуговують ці процеси кабельні крани.

Деревину з нижнього складу можна придбати на ТОВ УЕБ

Лісоматеріали, що були заготовлені на лісосіці, транспортують на нижній склад. Його розміщують в пунктах поблизу транспортних шляхів загального призначення. Залежно від цього виділяють прирейкові та берегові лісові склади. Сировину доставляють на цю територію важкою технікою і вивантажують на естакаду.

Якщо ви бажаєте придбати деревину з нижнього складу, пройдіть акредитацію на ТОВ «Українська енергетична біржа». Так ви станете учасником чесних та публічного ринку деревини.

Ми пропонуємо вам скористатися Email-розсилкою, щоб завжди бути в курсі нових торгів. Або Viber- та Telegram-ботом, якщо ви бажаєте знайти конкретний сортимент деревини чи певного замовника.

Оформлюйте підписку на сторінку Української енергетичної біржі у Facebook та на наш YouTube-канал.

Також ви завжди можете звернутися до наших фахівців за телефоном (044) 35-77-537, щоб отримати кваліфіковану консультацію та допомогу під час аукціону. Перемагати у торгах разом із ТОВ «Українська енергетична біржа» – просто і легко!