logo-prozorro акредитований майданчик

Необроблена деревина реалізується на аукціонах ТОВ УЕБ

Обговорення проекту про переведення торгів необробленою деревиною в онлайн-формат розпочалося ще у 2017 році. Державне агентство лісових ресурсів України визначило метою цієї реформи забезпечення ефективного збуту сировини лісгоспами та виробництва продукції підприємствами деревообробної промисловості.

Реалізація лісоматеріалів за прямими договорами все частіше призводила до скандалів, упередженого ставлення до учасників і зрештою була дискредитована. Отже, постало питання про зміну алгоритму продажів сировини на ринку. Відповідно до цього, було ухвалено Закон “Про організовані товарні ринки”, який набув чинності в липні 2021 року.

Чому необроблену деревину вигідно реалізувати на біржових торгах

Система біржових торгів передбачає реалізацію різних активів та ресурсів, наприклад, необробленої деревини, у форматі електронних аукціонів. Такий спосіб укладання договорів купівлі-продажу є максимально зручним та відкритим для громадськості. Таким чином онлайн-аукціони дозволяють ліквідувати цінові махінації та корупційні схеми.

Переведення торгів лісом на товарні біржі – це прогресивне рішення, яке вже принесло чималі плоди. Лише за перші 12 місяців лісові господарства отримали понад 15 млрд грн доходу. Позитивні наслідки реформи: 

  • розвиток галузі лісництва;
  • справедливе ціноутворення; 
  • неупереджене ставлення до потенційних покупців.

Сьогодні для проведення торгів деревиною біржі використовують лише сучасні програмні продукти. Для прикладу, фахівці Української енергетичної біржі розробили власну електронну торгову систему, в якій і проходять аукціони. Вона є зручною та має зрозумілий інтерфейс, завдяки чому навіть новачки можуть легко її опанувати.

Деревина завжди була надзвичайно важливим для української економіки ресурсом, значення якого значно зросло в умова війни. Зважаючи на це, закономірно, що такий стратегічно важливий напрямок, як продаж лісоматеріалів, перейшов на ліцензовані товарні біржі на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа».

Продаж необробленої деревини на ТОВ Українська енергетична біржа

Для того, щоб мати доступ до всієї інформації про електронні аукціони з продажу необробленої деревини, акредитуйтеся на Українській енергетичній біржі.

Кожен клієнт отримує свій особистий кабінет, де зберігається вся інформація про проведені операції та статистика торгів. Для детальних консультацій при акредитації та участі в аукціонах ви можете звернутися до наших фахівців за телефоном (044) 35-77-537.

Також обирайте цікавий лот за допомогою спеціальних лісових Viber- та Telegram-бота Української енергетичної біржі, відсортувавши потрібні аукціони. Щоб вчасно дізнаватися про торги, підписуйтеся на електронну розсилку. Більше новини ТОВ “Українська енергетична біржа” ви знайдете на нашій офіційній сторінці у Facebook та на YouTube-каналі.

Обирайте ueex.com.ua для зручної участі в електронних аукціонах. З нами ви не проґавите дійсно вигідні торги!