logo-prozorro акредитований майданчик

Оренда державних земель: аукціони Земельного банку на майданчику УЕБ

Відтепер орендувати державні землі легко та доступно на е-аукціонах. Для цього у ФДМУ створили спеціальне ТОВ «Державний земельний банк», який акумулюватиме державні землі та передаватиме їх в оренду агровиробникам через онлайн торги.

І вже оголошено перші такі аукціони. Усі ділянки у Вінницькій області. Площа наділів (лотів) різна: від 2 га і до 262 га. Відповідно різна і стартова вартість: від 9100 грн. і до 1 137 088 грн.

На перші торги уже виставили 24 земельні ділянки. Аукціони заплановані на 1, 4 та 7 жовтня. Для участі у торгах, учасники повинні заздалегідь зареєструватися на майданчику Української енергетичної біржі та подати пропозицію на аукціон. На маркетплейсі УЕБ все це зробити просто та легко. Адже тут інтуїтивний інтерфейс та консультації менеджерів за номером «гарячої лінії». А при потребі вони можуть надати і повний супровід у роботі до підписання угоди оренди.

Нагадаємо, що стартова вартість оренди ділянок від Державного земельного банку становитиме 12% від нормативно-грошової оцінки землі. Ділянки здаватимуть в оренду на 14 років для однорічних насаджень та на 25 років для багаторічних.

У міністерстві зазначають, що запуск аукціонів з оренди державної землі — це важливий крок уряду на підтримку агровиробників, особливо тих, хто постраждав від війни. Адже мета проєкту - максимально ефективно використати ті земельні ресурси, які є в розпорядженні держави, надаючи можливість українцям – фермерам, ветеранам війни, приватним підприємцям, вимушено переміщеним особам чи навіть аграрним компаніям – взяти участь в аукціонах. Це сприятиме розвитку громад, наповненню бюджету та економічному зростанню країни.