logo-prozorro акредитований майданчик

Правила продажу арештованого майна на онлайн-торгах Prozorro.Sale

Відповідно до оновлених правил проведення торгів арештованим майном, вилучені державною виконавчою службою активи підлягають реалізації на електронних аукціонах Прозорро.Продажі. Дане рішення було ухвалено ще у серпні 2020 р. Однак лише зараз влада почала працювати над інтеграцією двох систем: діючої процедури продажу «проблемної» власності, якою опікується Міністерство юстиції, та відомого на весь світ ІТ-стартапу, за допомогою якого держбюджет вже отримав 60 млрд. грн. прибутку.

Правила проведення торгів з продажу арештованого майна на Прозоро.Продажі

Наразі планується, що діюча система електронних торгів арештованим майном залишить за собою статус організатора, в той час як ДП «Прозорро.Продажі» виконуватиме їх адміністрування. Останнє вже досягло певного успіху у сфері проведення аукціонів з продажу різноманітних об’єктів державної і комунальної власності. Так, їх беззаперечними перевагами є високий рівень довіри з боку суспільства, 100%-ва безпека та економічна ефективність.

Долучитися до торгів нескладно – для цього не потрібно їхати в інше місто, щоб бути фізично присутнім під час продажу арештованого майна або якогось іншого активу. Учасникам достатньо мати комп’ютер і стабільне з’єднання з мережею Інтернет. А також бути зареєстрованими на одному з акредитованих майданчиків, наприклад, ТОВ «Українська енергетична біржа».

Основні правила реалізації арештованого майна в електронній системі Prozorro.Sale:

  1. щоб взяти участь у торгах, потенційний покупець має пройти процедуру реєстрації на одній з офіційних платформ, такій як sale.ueex.com.ua;
  2. учасники в обов’язковому порядку сплачують грошові внески – реєстраційний майданчику та гарантійний за обрані на торгах лоти (останній повертається у разі програшу);
  3. після оголошення на Прозорро.Продажі аукціону з продажу арештованого майна ви подаєте заяву на участь, використовуючи для цього саме електронний майданчик;
  4. торги проводяться в режимі реального часу у три раунди, що тривають по 3 хвилини. Під час кожного раунду учасники роблять ставки, щоразу підвищуючи ціну (англійська модель). Переможця система визначає автоматично – за найбільшою ставкою.

Правила продажу арештованого майна на електронному майданчику sale.ueex.com.ua

Завдяки електронній системі Prozorro.Sale Україна поступово позбувається сотень тіньових схем. Для придбання прибуткового активу сьогодні не треба шукати «потрібних людей» та сплачувати космічні хабарі. За правилами проведення до торгів арештованим майном допускаються усі бажаючі, а пильний контроль як з боку відповідних структур, так і з боку свідомих громадян не дозволяє стороннім особам впливати на їх результати.

Пройшовши процедуру реєстрації на майданчику Української енергетичної біржі, ви отримаєте доступ до сотень різноманітних лотів, у тому числі арештованих активів неплатоспроможних кредиторів. Підпишіться на зручний Телеграм- або Вайбер-бот та швидко отримуйте сповіщення про появу нових аукціонів.