logo-prozorro акредитований майданчик

Реформа розпочалася – Володимир Зеленський підписав закон про землю

Рушієм глобальних змін в українській економіці стало ухвалення закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», що був підписаний Президентом 28 квітня 2020 р. Прийнятий документ забезпечить формування нормативно-правової бази для майбутньої купівлі-продажу аграрних угідь, які наразі становлять 70% усього земельного фонду країни.

Реалізація землі сільгосп призначення має відбуватися через Прозорро.Продажі – вважають фахівці майданчика ТБ «Українська енергетична біржа»

У світі Україна відома як один з найбільших експортерів аграрної продукції. Завдяки надзвичайно родючому ґрунту ми можемо у повному обсязі забезпечити потреби населення у якісному продовольстві. А також регулярно отримувати прибуток, продаючи рослинницьку продукцію, зокрема олійні і зернові культури, на зовнішніх ринках.

З 41,5 млн. га землі сільськогосподарського призначення, на яку десятиліттями накладалася заборона на продаж, більше 10 млн. га належать державі і майже 28 млн. га – звичайним українцям. Починаючи з 01 липня 2021 року, згідно з положеннями ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільгосп призначення», громадяни України отримають право на свій розсуд розпоряджатися власними земельними паями. Спочатку купувати землю с/г призначення дозволять фізичним особам, причому максимальний розмір придбаних угідь не має перевищувати 100 га. У 2023 р. селяни зможуть продавати паї юридичним особам-підприємцям, що також є громадянами України. За законом останнім дозволено придбати щонайбільше 10 000 га.

Багато запитань викликає і сам процес продажу с/г угідь. Адже незалежно від того, перебуває земля у приватній чи державній власності, її реалізація має відбуватися за прозорим та зрозумілим алгоритмом. У країні, що не надто успішно бореться з корупцією, державне та комунальне майно роками розпродувалося за безцінь – у цьому питанні все вирішували гроші і хороші зв’язки. Однак з появою системи електронних аукціонів Прозорро.Продажі ситуація почала кардинально змінюватися. Реалізація найрізноманітніших активів на спеціальних майданчиках на зразок sale.ueex.com.ua відбувається цілком прозоро, а всі учасники торгів діють за однаковими правилами.

Перемогти в аукціоні з продажу землі сільськогосподарського призначення допоможуть фахівці ТБ «УЕБ»

За три роки кількість бажаючих приймати участь в аукціонах на ProZorro.Sale перевищила 19 000. Також за цей час до держбюджету надійшло більше 24 млрд. грн. А головне, усі торги були позбавлені корупційної складової.

Перемогти на електронних аукціонах просто – вам потрібно обрати надійний майданчик та слідкувати вказаним інструкціям. Реєструйтеся на sale.ueex.com.ua і отримайте кваліфіковану підтримку найкращих фахівців ТБ «Українська енергетична біржа». Підписуйтеся на офіційну сторінку майданчика у Facebook, обирайте потрібні аукціони в нашому Telegram-боті, робіть ставки і перемагайте!