logo-prozorro акредитований майданчик

Як проходитиме реалізація арештованого майна банків на е-торгах 

Арештоване майно банків незабаром буде реалізуватися через систему Прозорро.Продажі. До таких активів належить власність неплатоспроможних осіб чи банківських установ. Вони стають лотами на торгах лише після відкриття виконавчого провадження. Через процедуру застави банки отримують у свою власність певне майно, яке вони потім можуть продати, якщо особа його попередньо не викупила. 

Формування окремого напряму на Прозорро.Продажі з арештованими об’єктами дозволить ефективніше здійснювати їх продаж, а кредиторам швидше розраховуватися з боргами.

Реалізація арештованого майна банків скоро стане доступною на прозорих торгах

До 2015 року в нашій державі не існувало єдиного способу для торгів арештованим майном, тому часто в цій сфері можна було зіткнутися із беззаконням. Щоб побороти цю ситуацію, Міністерство юстиції запустило продаж цих активів за онлайн-процедурою через єдину систему.

Однак за кілька років роботи вона дискредитувала себе та не змогла забезпечити прозору роботу ринку. Це відбулося зокрема тому, що ця система стала монополістом на ринку. Під час торгів неодноразово фіксувалися зловживання, махінації та дискримінація учасників.

У зв’язку з цим влада вирішила змінити адміністратора аукціонів на ДП «Прозорро.Продажі». Дане рішення підтверджене наказом Мін’юсту № 2933/5. На перше півріччя 2022 року прогнозують перші онлайн-торги арештованим майном банків і не тільки на акредитованих майданчиках на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа». 

Система електронних аукціонів Prozorro.Продажі стала інноваційним стартапом, який працює із 2016 року. Унікальний антикорупційний інструмент для реалізації державного і комунального майна отримав визнання в усьому світі та покращив роботу вітчизняної економіки. 

 Арештоване майно банків на продаж виставлятиметься на майданчику ТОВ УЕБ

Відкриті торги в системі Прозорро.Продажі дозволять проводити продаж арештованого майна банків швидко, зручно, а головне – чесно. Тепер рухомі та нерухомі активи, які могли роками припадати пилом, знаходитимуть нових власників, а ринок буде функціонувати ефективно. 

На спеціальному майданчику sale.ueex.com.ua уже проходить реалізація різних об’єктів державної і комунальної власності, наприклад, нерухомість, майно банкрутів, земельні ділянки, автомобілі тощо. Проходьте швидку реєстрацію та ставайте учасником будь-яких торгів Прозорро.Продажі. Наші менеджери готові допомогти вам у будь-якій ситуації. Звертайтеся до них за телефоном (044) 337-77-65.

Прозорі конкурентні аукціони дозволять залучити до продажу арештованого майна банків ще більше учасників без витрат на рекламу. Майданчики на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа» самі опікуються залученням клієнтів та розвитком різних напрямів роботи системи Prozorro.Sale.

Налаштовуйте наші зручні боти у Viber і Telegram для отримання сповіщень про нові лоти та слідкуйте за актуальною інформацією на нашій сторінці у Facebook та YouTube-каналі.