logo-prozorro акредитований майданчик

Купити арештоване майно в Києві незабаром можна буде на публічних е-аукціонах 

У фізичних та юридичних осіб, які вчасно не сплатили борги, Державною виконавчою службою може бути вилучене їхнє майно. Ці об’єкти згодом стають лотами на електронних торгах. Уже в цьому році замість єдиної онлайн-системи продаж арештованого майна в Києві та інших містах буде проводитися через Prozorro.Sale.

Охочі придбати якийсь із об’єктів мають пройти нескладну реєстрацію на одному з офіційних майданчиків на зразок ТОВ «Українська енергетична біржа». На цій платформі реалізуються різноманітні активи державної і комунальної власності. Прозорі електронні аукціони допомагають встановити конкурентну ринкову ціну, а також ліквідувати старі корупційні схеми.

 Купити арештоване майно в Києві скоро можна буде на прозорих торгах

Процедура продажу арештованого майна в Києві і загалом по Україні потребувала реформування. Першим кроком до цього став наказ Мін’юсту № 2933/5. Він передбачає проведення торгів вилученими об’єктами в системі Прозорро.Продажі

Що це дає для покупців та економіки в цілому? У старій системі торги арештованим майном могли супроводжуватися корупційними та тіньовими махінаціями. Прозорий підхід навпаки повністю виключає незаконні схеми. Публічні аукціони дозволять реалізувати активи під контролем громадськості та відповідних органів. Завдяки цьому до бюджетів на місцях будуть регулярно надходити кошти, а процедура банкрутства скоротиться в рази.

 Арештоване майно в Києві реалізовуватиметься через майданчик ТОВ УЕБ

Останні 6 років питання торгів арештованим майном стояло досить гостро. Стара система, яка була призначена для цього, не виправдала своєї довіри. Банківські установи швидко збували майно боржників часто за зниженою ціною. Окрім хабарництва, на таких аукціонах можна було зіткнутися з невірним описом лотів.

Виправити ситуацію покликана електронна система Prozorro.Продажі, яка зі статусу конкурента в реалізації вилучених об’єктів переросла в адміністратора торгів. Це означає, що незабаром можна буде купити арештоване майно в Києві та по всіх українських містах за допомогою спеціальних електронних майданчиків. Однією з таких платформ, яка має акредитацію від ДП «Прозорро.Продажі» є ТОВ «Українська енергетична біржа». Завдяки роботі майданчиків Держбюджет за 5 років поповнився на суму більш, ніж 60 млрд грн.

Зареєструвавшись на sale.ueex.com.ua, ви матимете доступ до участі в аукціонах з продажу об’єктів державної і комунальної власності. На ринку арештованого майна ви можете знайти побутову техніку, автомобілі, ґаджети, меблі, землю та багато чого іншого. Такі цінні активи мають продаватися прозоро. 

А завдяки професіоналам ТОВ УЕБ ваші покупки будуть проходити швидко, комфортно та вигідно. Звернутися до них за допомогою можна, зателефонувавши (044) 337-77-65.

А налаштувавши зручні Телеграм- та Вайбер-боти, ви отримуватимете повідомлення про оголошення нових аукціонів за вибраними параметрами. Також не забувайте слідкувати за нашою сторінкою у Facebook.