logo-prozorro акредитований майданчик

Аукціон з продажу необробленої деревини в системі ets.ueex.com.ua

З 01 липня 2021 року взяти участь в аукціоні з продажу необробленої деревини можна на ліцензованих товарних біржах на зразок ТОВ “Українська енергетична біржа”. Про це йдеться у Законі «Про організовані товарні ринки», який повністю регламентує вітчизняні ринки, зокрема лісовий.

Проведення аукціонів з продажу необробленої деревини в Україні відбувається на товарних біржах

Останнім часом деревина для продажу в нашій державі відбиралася за не надто прозорими схемами, нерідко фіксувалася і дискримінація по відношенню до учасників торгів. Відтак новий проект, започаткований Державним агентством лісових ресурсів України спільно з урядом, має на меті:

Попри складну ситуацію на початку війни, ринок деревини поступово відновлюється. Про це свідчить активність учасників - щомісяця клієнти ТОВ “Українська енергетична біржа” купують та продають в електронній торговій системі ets.ueex.com.ua лісоматеріалів на сотні мільйонів гривень.

Також варто відзначити зручність і доступність аукціонів з продажу деревини широкому колу покупців. Подавати заявки та робити ставки ви можете, просто не виходячи з дому/офісу. Фахівці ТОВ «Українська енергетична біржа» зроблять усе, щоб цей процес був для вас зручним та комфортним.

За понад рік біржової торгівлі лісом в електронній торговій системі УЕБ проведено сотні аукціонів з продажу необробленої деревини та пиломатеріалів. Такі торги легко контролювати, адже спостерігати за ними у режимі онлайн можуть не лише контролюючі органи, а й громадські організації чи просто пересічні громадяни. Кожен аукціон з продажу необробленої деревини на ТОВ “Українська енергетична біржа”:

  • гарантує вільний доступ усіх учасників;
  • забезпечує чесну конкуренцію;
  • робить неможливими тіньові схеми та «договорняки»;
  • оголошення про торги, як і інформація про їх результати знаходяться у відкритому доступі;
  • дані аукціонів також синхронізуються з нещодавно створеним електронним обліком лісових ресурсів;
  • продаж деревини проходить під пильним громадським контролем;
  • робить моніторинг використання заготовлених лісоматеріалів більш детальним та ефективним.

Аукціони з продажу деревини – взяти участь на ueex.com.ua

На ТОВ «Українська енергетична біржа» прозорий аукціон з реалізації необробленої деревини відбувається в кілька етапів:

  1. організатор торгів необробленою деревиною укладає договір з біржею;
  2. в системі публікується оголошення про проведення аукціону (окреме – для кожного лоту), у якому вказується інформація про:
  • клас якості деревини;
  • обсяги партії необроблених лісоматеріалів, виставлених на аукціон;
  • стартова ціна 1 куб. м;
  • місцезнаходження;
  • дата і час проведення торгів;
  • крок підвищення ціни.
  1. після публікації оголошення учасники мають щонайменше 10 днів для подачі заявок на аукціон з продажу необробленої деревини, а також оплати реєстраційного і гарантійного внесків;
  2. під час торгів учасники підвищують свої ставки – сума може бути будь-якою, але не меншою за попередньо встановлений крок аукціону;
  3. переможець визначається системою автоматично.

Стати справжнім профі у сфері електронних аукціонів вам допоможуть наші фахівці, отримати консультацію яких ви можете за телефоном (044) 35-77-537. Також підписуйтеся на сторінку УЕБ у Facebook та спеціальний Viber- та Telegram-бот і отримуйте миттєві сповіщення про появу нових аукціонів!