logo-prozorro акредитований майданчик

Аукціони з продажу лісоматеріалів проходять на біржі ТОВ УЕБ

Продаж лісоматеріалів з 01 липня 2021 року відбувається на відкритих аукціонах, які проводить біржа УЕБ. Така процедура реалізації деревини має суттєві переваги:

  • публічність інформації, що дозволяє відповідним органам контролювати законність дій учасників і цільове призначення товару;
  • зручність та доступність – можливість підписання багатомільйонних контрактів з власного офісу або навіть з дому.

Аукціони з продажу лісоматеріалів на ліцензованій біржі УЕБ

Лісоматеріали – це деревина, отримана шляхом поздовжнього чи поперечного поділу, для подальшого використання та перероблення. Вона зберегла свої природні властивості (структуру, хімічний склад). Залежно від виду поділу лісоматеріали бувають круглі і колоті.

Раніше лісові господарства самостійно збували сировину деревообробним компаніям. Але з 01 липня 2021 року аукціони з продажу лісоматеріалів проводяться товарних біржах на зразок УЕБ, які проходять суворий відбір та мають відповідну ліцензію. У результаті запроваджених нововведень лісгоспи почали показувати реальний розмір отриманих прибутків. Відтак, суттєво зросли і фінансові надходження у держбюджет.

У 2022 році ринок необробленої деревини зазнав чималих потрясінь на ряду з усіма сферами економіки нашої країни. Команда Української енергетичної біржі доклала максимум зусиль для того, щоб деревопереробні підприємства, населення та військово-промисловий комплекс вчасно отримували необхідну сировину.

Наприклад, у листопаді 2022 року до торгів лісом на біржі УЕБ долучилися лісозаготівельні організації з десяти областей. У підсумку найбільше деревини було реалізовано у Київській області. Загалом же обсяг деревини, який був проданий протягом місяця, склав 200 тис. куб. м. А отриманий прибуток перевищив 540 млн. грн.

Масштабний продаж лісоматеріалів продовжується

на Українській енергетичній біржі

На ТОВ «Українська енергетична біржа» відбувається продаж лісоматеріалів різних видів, сортів та класів якості. Користуючись сайтом ueex.com.ua, ви можете дізнатися про розклад найближчих аукціонів, переглянути аналітичні дані та актуальні біржові котирування.

Залежно від того, для якої цілі вам потрібна деревина, на біржових торгах ви можете придбати хвойні та листяні лісоматеріали різних порід і властивостей. Для цього підключайте Viber- та Telegram-бот ТОВ «УЕБ». Вони не тільки відсортують необхідні вам торги, а й нагадають про дату та час їх проведення. Ви гарантовано не проґавите вигідний лот. На нашій сторінці у Facebook щодня з’являються пости з новинами у сфері аукціонів на ліцензованих платформах. Відео-інструкції на YouTube-каналі ТОВ «Українська енергетична біржа» допоможуть швидко освоїти процес участі в онлайн-торгах.