logo-prozorro акредитований майданчик

Як функціонує Прозорро.Продажі в умовах воєнного стану

На сьогодні в Україні налічується безліч платформ через які українці можуть купити чи орендувати різні активи. Інколи перевірити чесність та відкритість того чи іншого сервісу буває неможливо. Тому ми рекомендуємо користуватися лише офіційними та перевіреними продуктами, як от електронна торгова система Prozorro.Sale.

ДП “Прозорро.Продажі” є адміністратором однойменної ЕТС, яка забезпечує справедливість та відкритість аукціонів з реалізації різного державного та комунального майна. На період дії воєнного стану Прозорро.Sale максимально спрощує умови проведення торгів. Зокрема змінено швидкість аукціонів, процедуру оплати обов’язкових внесків та ін.

Стати учасником торгів на Прозорро.Продажі надзвичайно просто - для цього необхідно акредитуватися на будь-якому з офіційних майданчиків системи, наприклад на ТОВ “Українська енергетична біржа”. У разі виникнення труднощів з акредитацією зателефонуйте за номером (044) 337-77-65.

Як проходять аукціони на Прозорро.Продажі в умовах воєнного стану

На період дії воєнного стану Прозорро.Sale максимально спрощує процедуру проведення аукціонів. Зокрема до функціонала електронної торгової системи внесено наступні зміни:

  1. До 2-х днів (замість 35-40) зменшено період подання пропозицій на участь в аукціоні.
  2. Усі необхідні документи затверджуються з допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  3. Підписання договору за результатами аукціону має відбутися не пізніше третьої доби від наступного дня, коли було сформовано протокол.
  4. Переможець торгів визначається системою автоматично за найбільшою ставкою. Також на період дії воєнного стану не передбачено додаткових раундів аукціонів чи підвищення цінових пропозицій.
  5. Скасовано реєстраційний внесок.
  6. Щодо гарантійного внеску, то він визначається організатором аукціону та не може становити менш як 1% від загальної вартості лоту.

Важливо! Вищезазначені спрощені умови не стосуються аукціонів з реалізації угідь та об’єктів малої приватизації.

Прозорро.Sale у воєнний стан продовжує забезпечувати справедливість та відкритість проведення аукціонів

В умовах воєнного стану Прозорро.Продажі відіграє важливу роль в економіці України, адже забезпечує швидкість процесу продажу та оренди різних державних та комунальних активів, поповнюючи Держбюджет додатковими коштами.

На Prozorro.Sale торгівля майном здійснюється через акредитовані майданчики. Для участі в аукціонах вам необхідно стати клієнтом одного з них. Рекомендуємо обрати платформу ТОВ “Українська енергетична біржа”, що займає провідні позиції в системі Прозорро.Продажі.

Фахівці нашого майданчика постійно перебувають на зв’язку з клієнтами, дослухаючись до питань та пропозицій останніх. Тому якщо у вас виникли труднощі, зателефонуйте за номером (044) 337-77-65.

Клієнти УЕБ мають низку переваг, зокрема Email-розсилка та боти в Telegram і Viber, налаштування яких допоможе отримувати оперативну інформацію щодо майбутніх аукціонів.