logo-prozorro акредитований майданчик

Приватизація протезно-ортопедичних підприємств на майданчику УЕБ

 

На початку 2024-го на аукціоні Прозорро.Продажі успішно приватизували Київське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство. За право придбати діючий бізнес конкурувало аж 14 учасників. Вартість приватизації цього єдиного майнового комплексу із 31 млн грн зросла аж до 165 млн грн.

Нині ж процес приватизації комерційних та цікавих для бізнесу протезно-ортопедичних підприємств в України продовжується. І оголошено ще 2 аукціони із продажу Полтавського та Тернопільського підприємств.

Зокрема, 30 серпня відбудеться аукціон із приватизації єдиного майнового комплексу державного комерційного підприємства «Тернопільське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» (вул. Тролейбусна, 10). Тут виготовляють протезно-ортопедичні вироби, ортопедичне взуття, шини та шарніри, ремонтують ортопедичне взуття.

У штаті – 26 співробітників. А на балансі ЄМК 7 об’єктів нерухомості та інфраструктури (основна будівля на 3308 кв. м., гаражі на 340 кв. м., господарська будівля тощо), 1 зареєстрована земельна ділянка на 0,5362 га, 7 транспортних засобів та 977 одиниць обладнання, меблів, інвентарю тощо.

Стартова вартість лота – 22,85 млн грн.

Аукціон із продажу єдиного майнового комплексу державного комерційного підприємства «Полтавське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» заплановано на 10 вересня. Тут виготовляють протези верхніх та нижніх кінцівок, взуття ортопедичне та допоміжне індивідуальне, ортези на хребет фіксувальні та коригувальні, ортези на верхні та нижні кінцівки шарнірні та безшарнірні, ортези на стопу безшарнірні, засоби захисту верхніх кінцівок (рукавиці) тощо.

На балансі підприємства великі площі виробничої нерухомості у Полтаві, Сумах та Кропивницькому: виробничі будівлі та споруди у м. Полтава на вул. Монастирській, 10 (площа – 3705 кв. м.); будівлі та споруди протезно-ортопедичного цеху у м. Суми на вул. Білопільський шлях, 20 (площа – 2984 кв. м.); приміщення майстерні та магазину у м. Суми на вул. Харківській, 38 (527 кв. м.); адміністративно-виробничий корпус та гаражі дільниці у Кропивницькому на вул. Тінистий проїзд, 8 (1228 кв. м.).

Серед іншого - 3 зареєстровані земельні ділянки під нерухомість (їхня загальна площа – 1,1119 га), 10 транспортних засобів, 2980 одиниць обладнання, меблів та інвентарю.

Стартова вартість ЄМК – 18,45 млн грн.

Об’єкти досить перспективні. І зацікавлять багатьох інвесторів.

Із усіх питань підготовки та участі у торгах консультують менеджери майданчика Української енергетичної біржі.