logo-prozorro акредитований майданчик

Продам пиловник сосни на електронних торгах біржі ТОВ УЕБ

Хочете придбати пиловник хвойних порід за повністю прозорою процедурою, уникаючи посередників та корупційних відкатів? Беріть участь в електронних аукціонах на ліцензованих товарних біржах. Починаючи з 01 липня 2021 р. купити необроблену деревину та ліс-кругляк, заготовлений українськими лісгоспами, за новими правилами можна у тому числі на спеціалізованій платформі ТОВ «Українська енергетична біржа».

Поступове реформування ринку тривало останні кілька років. У цей період продаж лісу здійснювався одночасно як на товарних біржах і акредитованих онлайн-майданчиках, так і напряму, коли деревообробні підприємства укладали угоди безпосередньо з керівництвом лісгоспів. Саме у останньому випадку було зафіксовано найбільшу кількість корупційних схем і махінацій, що тягнули за собою мільйонні збитки усієї лісозаготівельної галузі.

Особливості продажу пиловника хвойних порід на електронних аукціонах

Сам по собі пиловник являється основою для виготовлення різноманітної деревної продукції. Це цілі, попередньо не оброблені стовбури повалених дерев, які розпилюють впоперек, одержуючи у місці розпилу рівний круглий зріз. Пиловник отримують після відділення від хлиста спиляного дерева (незалежно від його породи) кореня, гілок і сучків.

В Україні пиловник хвойних порід зазвичай використовується у промисловому або приватному будівництві, у сфері народних ремесел, для виготовлення меблів, інструментів, канцтоварів, елементів декору.

Якщо говорити про дерева хвойних порід, найчастіше на торги виставляють пиловник, отриманий із сосни звичайної, ялини, сосни чорної австрійської. Дана сировина має відповідати певним стандартам, зокрема, за товщиною по зрізу на кінці верхівки:

  • для пиловника великого формату – з діаметром більше 26 см;
  • для дерев середнього формату – діаметр від 14 до 24 см.

Продам пиловник сосни на торгах Української енергетичної біржі

Реалізація пиловника хвойних порід на прозорих торгах допомагає вивести з тіні ринок деревини, а одержані кошти направити на розвиток лісозаготівельної галузі. Тепер купити лісоматеріали будь-якого сорту та класу якості зможе будь-хто, а правила змагання на аукціоні нарешті стали однаковими для всіх.

У липні 2022 року на ліцензованих торгових біржах, у тому числі платформі ueex.com.ua, було реалізовано 476 тис. кубометрів необробленої деревини. У результаті торгів держава отримала 1,13 млрд. грн. прибутку. Причому завдяки прозорому і легальному продажу лісу до бюджету додатково надійшли 78,6 млн. грн. відповідно.

Якщо вас теж цікавлять запити на зразок «Продам пиловник сосни», швидше отримуйте акредитацію та приймайте участь у торгах на сайті ueex.com.ua. Багато навчальних інструкцій ви знайдете на YouTube-каналі біржі ТОВ «УЕБ». Також докладні консультації наших менеджерів на кожному етапі торгів забезпечать перемогу. Вчасно дізнатися про проведення аукціону ви зможете з нашої Email-розсилки або спеціального Telegram-бота.